How-to #Bålmad #Kogebog #Bål #mad #mad over bål

Lækker inspiration til bålmad

Mangler du inspiration til bålmad, så læs med her, hvor du får tips til lækre retter og det rigtige udstyr, hvad enten du skal lave mad langt inde i en skov eller hjemme i parcelhushaven.

Share this: 
Lækker bålmad

Her på siden har vi samlet en række kogebøger og artikler, som sørger for at du kan komme godt i gang med at lave lækker mad over bål. Du kan finde alt lige fra guides til at tænde et godt bål til, hvordan du bager lækkert brød i en Dutch oven og en masse derimellem.

Styr på bålet:

Et godt bål er essentielt for at få en god oplevelse med madlavningen. Start i god tid, så dit bål har den rette størrelse, når maden skal over, hvad enten du skal bruge flammer eller gløder. En vigtig del af båltændingen er forberedelsen, så man sørger for at have rigeligt med brænde klar i forskellige størrelser, så der hele tiden er rigeligt med ”føde” til ilden.

Vi har samlet lidt guides til båltænding herunder:

Lær at lave bål
Tænd bål i regnvejr
Hvilke træsorter er bedst

Styr på grejet:

Der skal ikke det store udstyr til for at komme i gang med at lave mad over bål. Grundlæggende skal man bare bruge en gryde, der kan holde til at blive sat ovenpå gløder og så er man klar.

Hvis man gerne vil have lidt mere styr på temperatur, kan det være en god idé at købe et stativ, hvor man kan hænge gryder eller rist, da det både gør arbejdshøjden bedre, men også giver mulighed for at hæve og sænke gryder/rist.

Det er også muligt at bage over bål, hvis man gerne vil tage madlavningen et niveau op. En rigtig god metode til der at bruge en Dutch oven, som er en solid støbejernsgryde, hvor man kan få varme både fra neden og for oven. Og den er for resten også god til alt mulig anden lækker mad.

Det Danske Spejderkorps har lavet flere videoer, som viser hvordan bruger din Dutch oven, den er for eksempel rigtig god til at bage brød i.

Man kan også vælge at gøre brug af et stormkøkken, for eksempel Trangia, til at lave hurtig mad uden at skulle starte et bål. En trangia kan bruge både med sprit eller gas.

Vi har samlet et par guides til det gode grej herunder.

Basis grej til madlavning over bål
Lav lækker mad med Dutch oven

Hos Spejder Sport kan du købe det meste udstyr du skal bruge for at komme godt i gang: 

Du finder masser af inspiration til dit næste gourmetmåltid over bål i kogebøgerne og artiklerne herunder.

Check også...