Viden om #Klamme planter #Viden om

Verdens 6 klammeste planter

Ikke alle planter er lige uskyldige, og nogle kan faktisk være rimelige farlige for mennesker. Spejder.dk præsenterer dig for de 6 klammeste og mest uvenlige af slagsen.

Share this: 
By: wikipedia

By: wikipedia
  1. Western Water Hemlock: Den mest giftige plante i Nord Amerika.

Planten findes i forskellige versioner rundt omkring i verden. Den man kan finde i det vestlige Amerika, indeholder en form for alkohol, som ødelægger menneskets nervesystem. Du har helt sikkert ikke lyst til at komme i kontakt med denne plante, da plantens bivirkninger blandt andet medfører fråde om munden, rystelser og kramper. I Danmark har vi den farlige skarntyde, som faktisk er i samme slægt som Western Water Hemlock.

By: wikipedia

2. Hudson Pear Kaktus: Den ondeste kaktus i verden

Piggene på denne kaktus er så vilde, at de kan gå lige igennem din hud. I de fleste tilfælde bliver man nødt til at bruge en tang, for at hive de tykke pigge ud igen. Der går historier om, at denne kaktus faktisk slog en australsk mand ihjel engang, da han faldt ned i planten og fik hjertestop.

By: wikipedia

3. Mala Mujer: Det mest smertefulde møde

Mala Mujer kan på dansk oversættes til ”ond kvinde”. Kommer du lidt for tæt på planten, kan du risikere at få nogle slemme og rimelig grimme udslæt fyldt med blister, som efterlader din hud underligt misfarvet i helt op til måneder. Får du planten i øjet, er resultatet endnu mere forfærdeligt og frygteligt, og du kan risikere at ødelægge dit øje for altid.

By: wikipedia

4. Castor Oil Plant: Har rekorden som mest giftige plante

Olien i Castor planten er utrolig giftig. Skulle du ved et uheld komme til at indtage nogle af plantens frø, kan du forvente følgende oplevelse: Brændende fornemmelse i munden og halsen, ondt i maven, opkast, blodig afføring, dehydrering, og hvis du ikke bliver behandlet kan du i værste tilfælde dø inden for 5 dage. Meget heldigt at bo i Danmark, hvor planten heldigvis ikke findes.

By: wikipedia

5. Hydnora Africana: Planten med færrest fordele

Hydnora Africana gror under jorden lidt ligesom kartofler. Den får en utrolig grim blomst, som helt bogstaveligt talt lugter af lort. Lugten skal tiltrække gødningsbiller, som hjælper med at bestøve planten. Der er faktisk ikke særligt mange pæne ting at sige om denne plante, men er man meget sulten, kan den faktisk spises.

Check også...