Viden om #Underåbenhimmel #Sov ude #Sommer

Sov under åben himmel

Sommeren er godt i gang, og det er megavarmt om natten! Derfor er det rart at sove udenfor, men varmen i et telt om morgenen er frygtelig… Overvejer du derfor at sove under åben himmel, er der her 5 råd, der klæder dig godt på til din nat under stjernerne.

Share this: 
Under åben himmel

Tjek vejret: Det værste ved at sove under åben himmel er, hvis det begynder at regne over natten! Tjek derfor vejrudsigten inden din udendørsovernatning, og vælg en nat, hvor der er nogenlunde stjerneklart – det er også hyggeligt at kunne kigge på stjerner fra soveposen.

Myggene invaderer: Når du sover under åben himmel, er der ikke noget til at beskytte dig mod myggene. Det anbefales derfor, at du ikke slår lejr i de fugtigste områder såsom nær et vandløb, en sø eller en å, da myg specielt er tilstede her. Smør dig også godt ind i myggebalsam, og tag eventuelt et myggenet med, du kan pakke dig ind i.

Soveposen er din bedste ven: Når du ligger udenfor teltet eller anden afskærmning, vil du mærke en del mere til vinden. Derfor er det vigtigt, at du har en god sovepose med dig, som kan afskærme dig godt. Soveposen skal også kunne klare lidt vand, da duggen falder tungt om sommeren. Hvis vinden gør dig kold, eller du kun har en tynd sovepose, så læg lidt plastik over dig om natten. Det er dog vigtigt, at der kan slippe lidt luft indenunder, da kroppen skal kunne komme af med vand.

Pas på bålet: Det er så hyggeligt at kunne lægge sig til at sove rundt om bålet og falde i søvn til synet af flammerne. Dog er det også oftest her, at det går galt, da du ikke altid selv styrer dine bevægelser om natten, og der er mulighed for, at du ruller ind i bålet. Læg derfor dit underlag i god afstand til bålet og med hovedet ind mod bålet. På den måde undgår du bedst at sætte ild til nylonsoveposen.

Hold på varmen i varmen: Selvom det er sommer, og temperaturerne er høje, har du sværere ved at holde på varmen om natten, da du ikke bevæger dig i søvne (i hvert fald ikke så meget). Samtidig gør vinden en stor forskel, da musklerne spænder op, når du fryser. Det er derfor en god idé at pakke noget tøj til at sove i og have en ekstra trøje i soveposen, du kan tage på i nattens løb, hvis det bliver nødvendigt. Det er også vigtigt ikke at gå kold i seng, for så er det næsten umuligt at få varmen igen! Gå eventuelt en aftentur, eller lav nogle englehop, for lige at varme kroppen op, inden du lægger dig ned i posen - men sørg for ikke at svede, da det kan gøre dig kold efterfølgende. 

Nu er du klar til en nat under stjernerne. Tag dine bedste kammerater, et par lommelygter og dit sovegrej under armen, og husk at ønske, når du ser et stjerneskud!

Check også...