Viden om #Overlevelsesguide #mad #dyr

Overlevelsesguide: 9 klamme dyr du kan spise

I ekstreme situationer kan man være nødt til at spise klamme ting for at overleve. Her er 9 klamme dyr, som kan give dig næring.

Share this: 
By: Wikipedia

Nogle gange går tingene ikke helt som planlagt, og man kan stå i situationer, hvor man bliver nødt til at spise, hvad man kan finde for at overleve. Her er 9 dyr, som du måske ikke umiddelbart har lyst til at spise, men som kan give dig næring i nødsituationer uden mad. 

1. Regnorme:

Dit instinkt fortæller dig måske, at du bare skal spise regnormen rå - men det er faktisk en super god idé at tilberede den først, så du sikrer dig, at ormen ikke har nogle parasitter. En regnorm kan give dig cirka 1 kalorie pr. gram ukogt orm.

2. Rotter: 

I 2013 brød Raul Fernando Gomez Circunegui's motorcykel sammen i Andesbjergene. Han overlevede en hel vinter ved udelukkende at spise rotter og rosiner. 

Rotter er faktisk en helt normal spise nogle steder i verden, så det er ikke kun et overlevelses-tip. Kødet fra en rotte svarer cirka til et normalt kyllingebryst. MEN! Rotter kan bære på en masse sygdomme, så det er bedre at spise en rotte fra landet end en fra en baggård i storbyen. 

3. Slanger:

Slanger er ikke den lækreste og mest velsmagende delikatesse i verden, men man kan sagtens spise dem. Ugiftige slanger er at foretrække, og man bestemt bør tænke sig om, før man sniger sig op på en af de giftige slanger.

4. Igler:

Igler kan også være mad. Faktisk skulle de blive lidt mere lækre, hvis man maser dem til en form for pasta, og steger denne pasta lidt.

5. Kakerlakker:

Hvis du søger på "spis kakerlakker" på Google, vil de fleste resultater sikkert handle om Edward Archbold, som døde i 2012 efter en spis-levende-kakerlakker-konkurrence. Men faktisk viste obduktionen at han ikke døde af at spise kakerlakkerne, så ingen grund til bekymring. 

Rygterne siger, at kakerlakker skulle smage lidt som rejer. Så det er bare med at komme i gang med at tilberede et lækker kakarlak-måltid.

6. Roadkills:

Hvis dyret ikke er alt for oppustet eller smadret, så kan man sagtens spise roadkills.

7. Fugleedderkopper: 

I Cambodia er stegte fugleedderkopper en hel normal spise. Opskriften er enkel: Lidt salt, lidt suker og hvidløg. Steg indtil benene er stive og nyd snacken. I en nødsituation vil opskriften dog nok blive lidt mere enkel, men fugleedderkopper kan sagtens spises. 

8. Larver:

Har du nogensinde spekuleret på, hvilken madvare du skulle vælge for at få mest mulig protein? Svaret er: Larver. Mange larver indeholder faktisk mere protein pr. gram end oksekød. Når du først har fundet nogle larver, er mulighederne mange. Du kan nemlig både koge, stege eller tørre dem. 

9. Skorpioner:

Strander du i ørkenen, er der mulighed for at få fingrene i skorpioner. Kødet skulle ikke være det lækreste i verden, men det er okay i mangel af bedre. Nogle steder i Kina er skorpioner en delikatesse, men de har nogle hemmelige tricks til, hvordan man tilbereder dem, så de smager bedst. Noger der ikke er så aktuelt, når det kommer til overlevelse. 

Check også...