Viden om #Julekalender #December #Jul #Juletradtioner #Udlandet

Juletraditioner i udlandet

Du kender helt sikkert de danske juletraditioner med flæskesteg, ris ala mande og æbleskiver, men hvordan fejrer de jul i udlandet? 

Share this: 
Christmas Santa Claus resting on deckchair at ocean sandy beach Christmas Santa Claus resting on deckchair at ocean sandy tropical beach... By: EM_prize

Venezuela

I dette sydamerikanske land står de på rulleskøjter juleaften på vej i kirke. 

Island

På de nordlige øer har de en julekat (kaldet Jólakötturinn på islandsk), som spiser børnene, hvis ikke de har fået nyt tøj og gjort deres pligter.

Japan

I Japan spiser man gerne på fastfoodrestauranten KFC (Kentucky Fried Chicken) juleaften. Den tradition startede i 1974 med en reklame fra KFC. 

Holland

Den 5. december i Holland bliver der fejret ' Sint Nicolaasavond', her går ' Zwarte Piet' - altså Sorte Per - som er den hollandske julemands hjælper, rundt og afleverer gaver i små kurve udenfor folks døre. Og børnene lægger gulerødder i deres sko til Julemandens hest, som kvitterer med gaver og godter. 

Island (igen)

På Island brænder man juletræet af den 5. januar. Og derefter holder man en alfefest, hvor folk klædt ud som alfer. 

Finland

Aften før 1. søndag i advent fejrer finnerne "Pikko-joulu", som betyder "Lillejul". De har en miniaturejul, med et lille juletræ med mini-pynt og lagkagelys og så spiser de julemad. 

Australien 

I Australien falder julen, lige midt i deres sommerferie, fordi sæsonerne jo er omvendte på den sydlige halvkugle. Derfor er der tradition for at holde jul på stranden mens de griller. 

Check også...