Viden om #astronomi #Planet #Venus #Stjerner #Himlen

Har du set den nye ”stjerne”?

Har du nogensinde set planeten Venus? Lige nu sidder der en skarpt lysende klat skråt til højre under månen. Det er faktisk ikke en stjerne men derimod planeten Venus, som har joinet månen på himlen.

Share this: 
By: Morten Bjerrum Larsen

Hvis du kigger op mod månene, sidder der for tiden en skarpt lysende stjerne skråt til højre under månen. Det er Venus som har vist sig på himlen.

Det er gang i lyseriet hos Venus, og man kan derfor sagtens tro at planeten er utrolig tæt på. Men faktisk er Venus hele 113 millioner kilometer væk fra jorden. Til sammenligning er månen faktisk kun 383.150 kilometer væk.

Du kan være heldig at se Venus flere gange om året. Nogle gange viser den sig om morgenen og andre gange om aftenen.

Lige nu kan du se den under månen, når den mørke nattehimmel er fri for skyer. Men Venus går tidligt i seng, og du skal derfor kigge op mod himlen før kl. 20, hvis du vil have den at se.

Er du nysgerrig efter hvad alle de andre lysende tingester på himlen er, så kan du downloade app’s, som giver dig overblik over himlen.

Til Android:

Sky Map app’en giver dig mulighed for at få et helt planetarie på din telefon, så du kan identificere stjerner, planeter, stjernetåger og meget mere.

Til iOS:

Med Sky View Free kan du pege din telefon mod himlen og blive klogere på hvilke stjerne, galakser og satelitter, som du kan se over dit hoved. Virker også på Android.

Check også...