Viden om #På tur #Rygsæk #Pak din rygsæk

Gør din rygsæk let

Få tips og tricks til hvordan du slanker din oppakning, så du undgår ondt i ryggen og ømme skuldre efter en lang hejk med lidt for tung rygsæk.

Share this: 
By: Morten Bjerrum Larsen

Når du skal pakke let, skal du sætte spørgsmålstegn ved hver enkelt ting, inden du putter den i rygsækken: Kan jeg klare mig uden? Har jeg et lettere alternativ? Kan den bruges til flere ting= Dit udstyr afhænger selvfølgelig af, hvilken type tur du skal på, men der er næsten altid et par gram at spare.

Mad

Mad indeholder ret store mængder vand, og vand vejer en del. Du kan derfor spare en hel del vægt ved at benytte frysetørret mad, som du selv laver eller køber. Med færdiglavet sparer du også på emballage og udstyr til madlavningen.

Er der ikke rent drikkevand langs jeres rute, så tag et vandrensningssystem eller –tabletter med i stedet for at slæbe al dit drikkevand med.

Paptallerkner, plastik- eller træbestik og foliebakker (Kan bruges som tallerkner, skåle, gryder etc.) er også smarte løsninger, når det handler om at spare vægt. Til gengæld får du mere affald.

Toiletgrej

Både piger og drenge kan som regel skære et par kosmetikartikler fra. Men tænk også over, hvor lidt du egentlig har brug for. En hel flaske shampoo er unødig, hvis du kun skal i bad én gang på turen, og du bruger nok heller ikke en hel tube tandpasta. Tag små portioner med og del i patruljen.

Overnatning

De fleste har prøvet at slæbe et Kit Kat telt og ved, at det ikke ligefrem kan kaldes letvægts. Der findes heldigvis alternativer: Afhængig af vejr og omgivelser er en bivuak god og let. I de fleste situationer har du alligevel snor med, og presenningen kan bruges til mere end overdækning. Pløkke kan du selv snitte, og er der træer på ruten, kan presenningen bindes op mellem dem. Så sparer du teltstængerne. Lad også hovedpuden blive derhjemme. Brug noget af dit tøj i stedet.

Det multifunktionelle

Multitools, schweizerknive, sporks, snor, ståltråd og selvfølgelig gaffa er alle eksempler på produkter, der er i stand til at klare flere forskellige ting. Med et godt multitool eller en god schweizerkniv kan du spare kniven, saven, dåseåbneren, saksen og andre tunge ting væk. Gaffa kan også vise sig nyttig, når der skal ydes førstehjælp, repareres udstyr eller løses poster.

Udstyret

Her er nok den største mulighed for at gå ned i vægt, men også den dyreste! Du kan let købe dig fattig i letvægtsudstyr i alle afskygninger, men rigtig meget har du i forvejen – som jakke, rygsæk og sovepose. Lav vægt kan dog være forbundet med lidt lavere kvalitet, så overvej dit behov, inden du vælger. Du kan overveje en ny rygsæk. Her kan der være flere kilo at spare, og så behøver du måske ikke at være helt så kritisk, når du pakker.

Check også...