Viden om #Frilufts-skills #Skyer #natur #Vejr #Viden om

Forudse vejret med skyer

Hvad er skyer lavet af? Og hvordan kan man forudse vejret med dem, så du altid er beredt på næste spejderløb? Spejder.dk giver dig svaret!

Share this: 
By: wikipedia

Bliv klogere på skyer

Vi har allerede fortalt dig, hvordan du kan forudse vejret med dyr, men faktisk er skyer også blevet brugt til at forudse vejret lige siden ruderkonge var knægt. For skyerne er himlens helt egen vejrudsigt!

Hvad er skyer?

Skyer er faktisk svævende vand. De dannes i den nederste del af atmosfæren, når vanddamp stiger op og bliver kølet af. Nogle gange rører skyerne ved jorden, men så kalder du dem nok for tåge eller dis.

Nogle kloge typer har delt skyer ind i alle mulige forskellige kategorier, og derfor findes der 30 forskellige slags skyer. Her bliver du bare præsenteret for de mest normale.

By: wikipedia

Cumulus humilis

Hvis du ser Cumulus humilis skyer på himlen, kan du godt forvente lækkert og tørt vejr resten af dagen. Du kan genkende skyerne på, at de ligger lavt på himlen, har en vandret underside og er små, lyse og lette. For de mindre latinske-typer kaldes skyen også bare for skøntvejrskyer eller godt-vejrs-skyer

By: wikipedia

Altocumulus perlucidus

Atocumulus perlucidus skyerne kaldes også for lammeskyer. Skyernes kendetegn er, at de ligner små uldtotter på himlen. Jo flere lammeskyer du kan se på himlen, jo større er risikoen for, at det snart begynder at regne.

By: wikipedia

Cumulus congestus

Blomskålsskyens lidt mere fornemme navn er Cumulus congestus. Skyens danske navn skyldes, at den lidt ligner et kæmpe stort blomkålshoved på himlen. Nogle gange er blomkålsskyerne grå i bunden, men du skal ikke gå i panik, for i de fleste tilfælde er de bare grå fordi, at lyset ikke kan trænge gennem skyen, og er altså slet ikke et tegn på regn. Det er kun meget sjældent, at skyerne faktisk giver regn.

By: wikipedia

Cirrus

Selvom cirrus-skyerne ser fine og uskyldige ud, skal du ikke lade dig narre. Fjerskyerne, som de også kaldes på grund af deres udseende, er nemlig et tegn på, at der er en varmfront på vej, og det betyder ofte dårligt vejr.

Check også...