Viden om #Farlige dyr og planter #Viden om

Dødsensfarlige danske dyr og planter

Man skulle ikke tro det, men Danmark er fyldt af farlige planter og dyr, som i værste tilfælde kan betyde døden! Spejder.dk præsenterer dig for 10 af dem!

Share this: 
By: Wikipedia

Umiddelbart virker Danmark som en fredeligt land uden kæmpestore kødædende planter og farlige dyrsom leoparter og komodovaraner, men lad dig ikke narre, Danmark er fyldt af farlige dyr og planter.

By: Wikipedia

Fjæsing:

Fjæsingen ser fredelig ud, men faktisk er den fyldt med gift. Et stik fra fjæsingen er utroligt smertefuldt, og man kan i ekstreme tilfælde dø af stikket. Er du så uheldig at træde på en fjæsing, er modgiften, at lade blodet løbe fra såret, og holde såret under vand på over 34 grader.

By: Wikipedia

Liljekonval:

En anden farlig fætter, som ellers ser fredelig ud, er liljekonvallen. I planten findes nemlig et stof, som kan forstyrre din hjerterytme. At spise hele planten med blomster, bær og stængel kan derfor resultere i døden!

By: Wikipedia

Galnebær:

Galnebær ser måske helt uskyldige ud, men de er utroligt giftige. Faktisk er galnebær så giftige, at kun 3 bær er nok til at slå et barn ihjel, og et voksent menneske skal kun spise 10 bær, før det risikerer døden. Så spis aldrig de sorte søde bær!

By: Wikipedia

Grøn fluesvamp

Den er Danmarks mest almindeligste fluesvamp, men den er også den giftigste! Svampen er farlig, da den nemt kan forveksles med spisesvampe, og kan medføre døden, hvis den spises. Den grønne fluesvamp nedbryder nemlig cellerne i leveren, og man kan derfor risikere at dø dage efter indtagelsen.

By: Wikipedia

Hugorm:

Danmark er ikke landet med de mest eksotiske slanger, men hugormen er alligevel en farlig lille én. Omkring 200 mennesker bliver hvert år bidt af hugormen. Meget få mennesker dør af biddet, men man bør alligevel passe på.

By: Wikipedia

Gifttyde

Som navnet antyder, bør man nok holde sig væk fra gifttyden. I Danmark er planten helt almidelig, og flere mennesker døde af forgiftning på grund af Gifttyde. Giften medfører halsbrand, opkast, feber, krampe og bevidstløshed.

By: Wikipedia

Hvid fluesvamp

Denne lille svamp ligner til forveksling en champignon, men faktisk er den hvide fluesvamp den svamp, som har ført til flest dødsfald i Europa. Vær derfor forsigtig, hvis du vil plukke dine egne svampe.

By: Wikipedia

Hveps:

En fast gæst i den danske sommer er hvepsen. De fleste har dasket til den, men de færreste ved nok, at det er danmarks farligste dyr! Hvepsen er skyld i mange dødsfald, da man kan blive kvalt, hvis man stikkes i munden eller svælget. Mange mennesker er også allergiske overfor bistik, hvilket kan være dødeligt.  

By: Wikipedia

Skarntyde

Bliver du lidt sulten i naturen, skal du ikke begynde at tygge på skarntyden. Planten er nemlig sindssygt giftig, og man kan dø af at spise den. Skarntyden har også æren af, at være planten der slog den græske filosof Sokrates ihjel for mange år siden.

By: Wikipedia

Brandmand

Det er aldrig sjovt, at møde en brandmand, når man svømmer i havet om sommeren. Det sviger voldsomt at blive ”brændt” af vandmanden, men det kan i ekstreme tilfælde også være dødeligt. I værste fald kan man nemlig få muskelkramper af at blive ”brændt”, hvilket kan resultere i drukning.

 

Check også...