Viden om #kryb og kravl #edderkop #insekter

Din ottebenede ven

Edderkopper. Du kommer ikke uden om dem, når du insisterer på at overnatte i det fri. Her kan du blive klogere på din ven med otte ben.

Share this: 

Den har en todelt krop, otte ben, spindevorter og giftkirtler. I Danmark har vi ca. 500 forskellige arter, og der er hele 39.000 i verden. Når du slår teltet eller bivuaken op under åben himmel, så er de ofte en del af pakken. Edderkopperne. Men du behøver ikke frygte dem. De er ganske ufarlige, og hjælper til med at fange andre og mere irriterende kryb som myg.

Sov trygt

De vilde versioner af edderkoppen slår sit bytte ihjel med gift. I Danmark har vi ikke nogen edderkopper, der er direkte farlige for mennesker, men andre steder som i Australien og Afrika findes der edderkopper, som kan være dødelige for mennesker. 

Du behøver altså ikke frygte for livet, når du ruller soveposen ud i de danske skove. Faktisk kan du sove trygt i det meste af Europa. Vi har været ret heldige, når det kommer til giftige fyr generelt i denne del af verden. 

Et vildt spind

Der findes forskellige spindelvæv hos de forskellige arter, der optræder i Danmark. De har derved forskellige jagtteknikker, men de aht næsten alle til fælles, at de fanger byttet ved hjælp af spindet og derefter afliver byttet med deres gift. 

Check også...