Viden om #fjollede dyr #dyreverden #dyr #Dovendyr

Bliv klogere på dovendyret

Udover at dovendyret er rimelig dovent og langsomt, hvor meget ved du så egentlig om det mærkelige dyr?

Share this: 
By: wikipedia

Dovendyret fordøjer utroligt langsomt:

Dovendyret bevæger sig ikke kun sindssygt langsomt, men faktisk fordøjer det også helt utrolig langsomt. Der går cirka 12-48 timer fra et menneske indtager et måltid, og til det kommer ud i den anden ende. Til sammenligning tager et dovendyr helt op til 30 dage om at fordøje ét enkelt blad.

Dovendyrets pels består af svampe og alger

Dovendyret bevæger sig med en hastighed på mindre end tre meter i minuttet. Derfor er deres bedste forsvar mod rovdyr bare at håbe på, ikke at blive opdaget. Dovendyrets pels består af to lag. Det inderste består af små fine hår, som giver varme. Det yderste lag pels har små revner, som alger og svampe kan gro i. Det lyder måske ulækkert, men det er utrolig smart for dovendyret, da det giver pelsen en grønlig farve, som er den perfekte camouflage i trætoppene.

By: wikipedia

Dovendyret har ændret sig igennem tiden

Der findes i dag 6 forskellige dovendyrarter, som bliver mellem 50 og 60 cm. lange, men deres forfædre var meget større, og kunne blive helt op til 6 meter lange, og veje over 5 tons! Det er altså næsten lige så stort som en afrikansk elefant.

Dovendyret er ret sej til at svømme. 

Dovendyret forlader kun træerne for at gå på toilettet og for at svømme. I regnsæsonen svømmer dovendyret nogle gange fra træ til træ. Dovendyrets foretrukne svømmestil er noget der minder om en blanding af hundesvømning og brystsvømning, og den kan faktisk bevæge sig helt op til 3 gange så hurtigt ved at svømme. Derudover kan dovendyret holde vejret under vand i helt op til 40 minutter! Se en grineren film af et svømmende dovendyr lige her.

Check også...