Viden om #Kender du skoven? #Træer #Træ #Birk

Birk

Vidste du, at birketræets saft kan drikkes, at du kan lave beholdere af barken eller bruge træets kviste og bark til te? Bliv meget klogere på birketræet lige her...

Share this: 
By: Billy Hathorn

Der findes mange forskellige slags birketræer, men papirbirken med dens hvide bark har du nok set før rundt omkring i Danmark. Bladene på træet er små og ovale med en spids tip og irregulært mønster i kanten. Papirbirken har faktisk flere smarte anvendelsesmuligheder.

Birke tricks:

  • Træet afgiver en sødlig saft, som du kan drikke uden at rense den først. Fra marts til maj stiger saften i træet. Skær en gren  på størrelse med en finger over, og stik enden af grenen ned i en flaske. Efter et stykke tid vil din flaske være fyldt med lækker birkesaft.
  • Du kan bruge den papirlignende bark til at lave forskellige beholdere af.
  • Barken er faktisk også noget af det bedste du kan bruge til optænding. Selvom barken er fugtig, kan det faktisk stadig bruges, da den indeholder masser af harpiks.
  • Trænger du til en kop varmt, men har glemt kaffe og tebreve, kan du brække små kviste af birkens grene eller skære barken af nogle nye skud. Brug dine fundne ingredienser som te i kogende vand.

 

 

Check også...