Viden om #børnekonventionen #FN #politik

Alle børn har ret

Børnekonventionen bestemmer alle børns rettigheder i hele verden. Det er den lov, der skal sikre, at ingen børn noget sted i verden bliver behandlet uretfærdigt.

Share this: 

Måske har du hørt om FN’s Børnekonvention. Den lange kedelige tekst, som de voksne tit snakker om. Og måske ved du allerede lidt om, hvad den handler om? Noget med børns rettigheder og noget om børn i andre lande?

Men Børnekonventionen handler om meget mere. Den handler om, at alle børn har ret til sundhed og til et sted at bo. At alle børn har ret til at lege og gå i skole. Og om at børn skal beskyttes mod vold og misbrug. Og selvom man tit hører om Børnekonventionen, når man taler om børn i fattige u-lande, så er den faktisk også vigtig i Danmark.

Retten til at ytre sig

Børnekonventionen handler også om noget, som vi kender fra spejderloven. Det man med et fint ord kalder ytringsfrihed. Nemlig børns ret til at sige deres mening!

”Har du tænkt på det..?

Vi kunne slet ikke være spejdere, hvis vi ikke havde ret til at være med i en forening. Det sørger Børnekonventionen også for!” 

Børnekonventionen handler om alle børns rettigheder – lige fra retten til at have et navn, til retten til medbestemmelse og indflydelse.

Derfor er børnekonventionen en ret vigtig lov.

Check også...