Spejdernews #KLART #Tværkorpsligt #Kursus

Kursus undersøger spejderfordomme

Det tværkorpslige kursus KLART undersøger i denne uge fordomme mellem fire forskellige spejderkorps.

Share this: 

KLART er et ungekursus for spejdere fra alle korps. Der deltager spejedre fra fire forskellige danske spejderkorps. Kurset bliver afholdt på Hylkedam på Fyn og begyndte i søndags. 

Deltagerne blev bedt om at møde op i korpsneutral påklædning. Det vil sige, at de ikke skulle have noget på, der viste, hvilket korps de er med i. På den måde havde deltagerne for at møde de andre deltagere, uden at vide hvilket korps de kom fra. Det skulle opbygge et fællesskab mellem spejderne uden de fordomme, der måske er mellem korpsene.

Spejderne var helt med på at møde op i en korpsneutral påklædning. Først mandag morgen skulle de afsløre, hvilket korps de kom fra. Det gav nogle gode refleksioner hos deltagerne at prøve at møde andre spejdere, uden at de vidste, hvilken slags spejdere de andre på kurset var.

Under refleksionen kunne man blandt andet høre en deltager sige:

"Der er ikke så stor forskel på os, andet end farven på uniformen."

En anden deltager udtrykte oplevelsen således:

"Vi lærte hinanden at kende som mennesker, før vi dømte på uniformsfarven.”

Det har været en positiv oplevelse for deltagerne at se hinanden som spejdere, uden at de var en bestemt slags spejder. De har fået en mulighed for at lære hinanden at kende, uden at have nogen fordomme, om hvordan de kunne være.

Check også...