Spejdernews #KRM16 #Korpsrådsmøde #Korpsrådsmøde 2016

Hvad skete der på KRM16?

Årets korpsrådsmøde var fyldt med udvikling og inspiration og vigtige beslutninger og afstemninger. Læs højdepunkterne her.

Share this: 
By: Jesper Hasfeldt Holm-Eriksen

Temaet for årets korpsrådsmøde var ”Gør ord til handling og handling til ord”. De 1000 deltagere fik derfor mulighed for at deltage i en masse forskellige aktiviteter, hvor de kunne blive inspireret til, hvordan de kan udvikle deres gruppe. I år skulle der også vælge ét nyt medlem ind i Korpsledelsen, ligesom der skulles stemmes om nye beslutninger.

Afstemninger og beslutninger

Valget til Korpsledelsen var spændende, da der var tre kandidater og kun én ledig plads. Valget stod mellem Louis Holm Jørgensen fra Ballerup Gruppe, Peter Pihl Erkmann fra Køgespejderne og Elizabeth Brautsch Sand fra Alugod. Efter afstemningen blev det afsløret, at Peter Pihl Erkmann blev valgt ind i korpsledelsen med 245 stemmer.

Programtilbud for 3-24 årige medlemmer

I år er Familiespejd blevet en officiel del af DDS Program og der er også kommet tilbud til seniorspejdere i alderen 16-24 år. Ved korpsrådsmødet blev det vedtaget, at de nye aldersgrupper skulle skrives ind i lovene, så Korpsledelsen i fremtiden kan sikre programtilbud til alle 3-24 årige medlemmer.

Spejderne og Spejdernes Lejr

Til korpsrådsmødet blev det også vedtaget, at Korpsledelsen i 2017 skal lave en debat med grupperne og divisionsledelserne om store lejre som fx Spejdernes Lejr 2017. Resultatet af den debat skal blive til et beslutningsforslag, som der skal stemmes om næste år til korpsrådsmøde.

Det blev også vedtaget, at korpsrådet bakker Korpsledelsen op i arbejdet med foreningen Spejderne. I fremtiden skal korpsledelsen hvert år på korpsrådsmøde fortælle om hvad der sker i foreningen og den samarbejdspartnere og hvad den foreningens strategi er for fremtiden.

Du kan læse forslagene og ændringsforslagene, som der blev stemt om på korpsrådsmødet her. http://dds.dk/sites/default/files/u15324/Beslutningsdokument%202016.pdf

Dækning af korpsrådsmødet 2016

På Facebook kunne man i år følge med live fra korpsrådsmødet. På linksene nedenunder kan du se optagelserne.

Lørdag:

Åbningen af Korpsrådsmødet 2016

De vilde typer fra Specialklassen underholdte deltagerne på Korpsrådsmødet med impro-comedy.

Søndag: 

Første del af søndagens afstemning om lov- og beslutningsforslag.

Sidste del af søndagens afstemning om lov- og beslutningsforslag samt oplæg fra Søren Østergaard.

Check også...