Spejdernews #Ungdomsøen #Det Danske Spejderkorps

Børn og unge i Danmark får deres egen ø

I Øresund ligger øen Middelgrundsfortet. Nu forvandles øen til Ungdomsøen, en ø for alle børn og unge i Danmark, hvor de kan få fede oplevelser og erfaringer.

Share this: 
Middelgrundsfortet  Middelgrundsfortet i Øresund fotograferet fra luften.

Børn og unge i Danmark får deres egen ø

Det Danske Spejderkorps har, med støtte fra A.P. Møller Fonden og Nordea-fonden, taget initiativ til en fond, som skal forvandle Middelgrundsfortet i Øresund til Ungdomsøen.

Hvad kan Ungdomsøen?

Øen bliver det vildeste sted for børn og unge i Danmark. På Ungdomsøen vil der være masser af plads til, at børn og unge kan afprøve idéer og få en masse nye erfaringer gennem fede aktiviteter og vilde oplevelser. Øen kommer til at fungere som et aktivitetscenter, hvor der vil være fokus på fællesskab, friluftsliv og samfundsansvar. Altså en ø fyldt med alle de seje ting, du allerede kender fra spejder.

Med spejderlivet som tema

Ungdomsøen er for alle børn og unge i Danmark, og altså ikke kun for spejdere, selvom at det er Det Danske Spejderkorps, som skal bestyre fonden bag projektet. Aktiviteterne på Ungdomsøen vil være tage udgangspunkt i en blanding af alle de fedeste ting fra spejderlivet, som alle børn og unge i Danmark kan være en del af på øen. Der vil være masser af udfordrende aktiviteter og fede oplevelser, som bestemt vil gøre indtryk på alle der besøger Ungdomsøen.

Planen er, at de første seje børn og unge kan indtage Ungdomsøen til efteråret. Men først skal bygningerne renoveres og øen indrettes, så den er helt klar til at skabe uforglemmelige og vilde oplevelser for alle.

Hvad er Middelgrundsfortet

Ungdomsøen er den største menneskeskabte ø i hele verden. Middelgrundsfortet, som øen rigtig hedder, blev bygget fra 1890-94 og skulle forsvare Danmark mod fjender fra havet. Dengang var fortet verdens største søfort.

Øen har en vigtig plads i Danmarks krigshistorie på trods af, at de fem kanoner på øen aldrig rigtig blev brugt. Middelgrundsfortet fungerede som søfort helt indtil 1962, og får nu igen en vigtig rolle, som et helt unikt sted for alle Danmarks børn og unge.

Check også...