Spejdernews #Efterskole #Korinth Efterskole #Brejning Efterskole

Bo sammen med andre spejdere i et år!

Vil du have det bedste år i dit liv? Så tag på spejderefterskole! 

Share this: 
By: heine@dransfeldt.dk Spejdere fra Visby kfum, Eider dss og agerskov dds mødes til sønderjysk dag. Foto Heine Dransfeldt

Hvis du synes PLan er for fedt og at en uge er alt for kort tid! Så prøv et år på en spejderefterskole!
Der findes faktisk to efterskoler som hører til Det Danske Spejderkorps, nemlig Korinth Efterskole - Spejderskolen ved Faaborg på SydFyn, og Brejning Efterskole ved Vejle Fjord i Jylland. 

Frilyftslivet og fællesskabet er i centrum på begge skoler, og på en efterskole er du flyttet hjemmefra - væk fra dine søskende og dine venner i hjembyen. Til gengæld giver efterskolen dig et utal af nye venner. Med dem har du mulighed for, at have medbestemmelse og ansvar for hvordan dit efterskoleår skal være.  

Spejder, spejder og spejder
Måske har du set de gule og orange tørklæder, som eleverne fra Brejning går med, eller hvad med de lyseblå og hvide, som Korinths elever bærer om halsen?

Eleverne på Brejning og Korinth er hyppige deltagere til spejderarrangementer – også i lang tid efter, at de er stoppet på skolerne. Efterskolefællesskabet varer ved, og “spejder” er det, de alle har til fælles.

Mange af dem er med til at arrangere PLan-kurser, landslejre og internationale begivenheder, og på den måde fortsætter efterskolefællesskabet.

Selv om begge efterskole opfordrer eleverne til at medbringe en sovepose, er det ikke en lang spejderlejr, du melder dig til. På begge skoler spiller naturen en stor rolle i undervisningen og i fritiden, samtidigt med at der er plads til indendørs hygge og kreativitet.

DE TO SPEJDEREFTERSKOLER

Brejning Efterskole, mellem Vejle og Fredericia
115 elever, 9. og 10. klassetrin
brejningsefterskole.dk 
facebook.com/brejningefterskole


Korinth Efterskole, Sydfyn
67 elever, 9. og 10. klassetrin
korinth-efterskole.dk 
facebook.com/KorinthEfterskole

Hvad er en efterskole?
Et efterskoleophold er en anden måde at gå i 9. eller 10. klasse på. Du bor på skolen, hvor du deler værelse med en eller to andre elever.

På efterskolen skal du selvfølgelig have alle almindelige skolefag som dansk, matematik og tysk. Men udover de fag, som du skal til prøve i, så har du linjefag og valgfag, som giver dig mulighed for at dykke ned i og blive bedre til det, du interesserer dig mest for. Det kan for eksempel være projekledelse, dykning, sejlads, outdoor eller ridning. 

En efterskole er også anderledes fra en almindelige skole, fordi du har alle døgnets timer sammen med dine venner. Det giver masser af tid til udflugter, brætspil, finere madlavning, rebklatring, faglig fordybelse, udlandsture, vandaktiviteter og meget andet.

KRIBLER DET I DIG for at blive en del af efterskolerne i Brejning eller Korinth?

Kontakt os og hør mere. Du er velkommen til at besøg skolerne og spørg vores nuværende og tidligere elever, når du møder dem. De plejer gerne at dele ud af efterskolehistorierne.

Der er også åbent hus den 10. januar 2018 18-21 på Efterskolernes Aften! 

Check også...