Spejdernews #Ungdomsøen #Spejderne #Ungdom #Middelgrundsfortet

120 millioner kroner til Ungdomsøen

Nu er alle unge i Danmark endnu tættere på fede oplevelser på Ungdomsøen. Nordea-fonden har nemlig besluttet at støtte projektet med at forvandle Middelgrundsfortet til Ungdomsøen med 120 mio. kr.

Share this: 
By: Middelgrundsfonden

Alle unge i Danmark kan glæde sig til 2019, hvor Ungdomsøen efter planen er klar til at blive brugt til masser af fede oplevelser. Oplevelserne bliver kun endnu federe, nu hvor Nordea-fonden har valgt at bidrage til projektet med intet mindre end 120 millioner kroner.

Lasse Bolander som er bestyrelsesformand for Middelgrundsfonden fortæller om Ungdomsøen;

“Med Ungdomsøen tager spejderne ansvar for at unge får en unik platform for selv at skabe og gennemføre aktiviteter. Det bliver en ø, hvor unge kan mødes om aktiviteter, indgå i nye fællesskaber og opnå indsigter, som styrker deres interesse og lyst til at tage del i hinandens liv og samfundet generelt. Det ved jeg, at spejderne glæder sig til at udvikle i de kommende år”,

Det kan du glæde frem til:

Fokus for Ungdomsøen er fællesskab, friluftsliv og udfordringer, og øen bliver det vildeste sted, hvor der både er plads til alt fra adventureløb i de kilometerlange kældergange, friluftskoncerter i kanonstillingerne, lejrture med fede shelters og udekøkkener, svævebaner over havnen, debatarrangementer og kulturfestivaller i hangarerne, kajakevents i den nyrenoverede havn og til lederuddannelser for unge i de nye fede lokaler.

Fem aktivitetstemaer

Aktiviteterne på Ungdomsøen bliver centreret omkring fem overordnede temaer, der kan samtænkes, udfordres og udfoldes af unge.

  • Samfundsliv: De unge skal kunne afprøve nye metoder til demokratisk deltagelse og gennemføre en lederuddannelse for unge, der skaber en positiv forskel i samfundet.

  • Bæredygtighed: Projekter og aktiviteter med udgangspunkt i recycle/upcycle, energiformer og miljøbevidsthed.

  • Friluftsliv: Ø-naturen giver rum for udfordrende aktiviteter til lands, til vands og i luften, og danner samtidig ramme som soveplads og spiseplads.

  • Kreativitet og fantasi: Øen skal give unge mulighed for at arrangere og deltage i alt fra koncerter over tegneseriefestivaller til kunstinstallationer.

  • Innovation: Unge skal kunne prøve deres skæve idéer af og bruge øens faciliteter som iværksætterlaboratorium

Poll

Glæder du dig til Ungdomsøen står klar?

Check også...