Outdoor #Adventure fotograf #Foto #Fotografi #Outdoor #Billeder

Valg af linse

Lær hvordan du bliver en ægte adventure-fotograf og tager de bedste og vildeste billeder, når du er på adventurespejdløb, på PLan eller bare ude og have det vildt med dine spejdervenner.

Share this: 
By: wikipedia

Linser

Hvis du bruger et SLR- eller spejlfrit kamera har du mulighed for selv at vælge, hvilken linse du vil bruge på dit kamera. Der er to hovedkategorier indenfor linser: Zooms og primes.

Zoom linser giver dig mulighed for at ændre brændvidden med et simpelt vrid med håndleddet, så du kan zoome ud og ind lige så tosset, som du vil.

Prime linser, bliver ofte kaldt ”walking zooms”, fordi du skal flytte dig fysisk for at zoome, da linsens brændvidde er fastsat.

Zoom linserne giver dig kort sagt flere muligheder for at zoome, og prime linsen giver dig skarpere billeder.

Brændvidde

Det er vigtigt, at du overvejer brændvidden, når du skal vælge linse. Brændvidden er med til at bestemme, hvor stort billedet bliver. Vidvinkelobjektiver giver dig mulighed for at fremhæve et motiv i forgrunden og stadig have baggrunden stående skarp på billedet.

Teleobjektiver gengiver et mindre udsnit af motivet, og giver dig mulighed for fx at skabe drama og vise følelser i billedet, da det stiller skarpt på ét område. Til gengæld giver det ikke særlig stor mulighed for at få baggrunden med i billedet. Der findes dog nogle utroligt smarte linser, som giver dig mulighed for at opnå begge effekter på samme tid.

Blænde

Det sidste du skal overveje, når du vælger linse, er den maksimale blænde. Blændens størrelse bestemmer, hvor meget lys, der kommer gennem kameraets sensor. Så jo større blænde, jo større er åbningen i linsen.

Blænden er en utrolig vigtig faktor, når du skal tage fede billeder udenfor, fordi du højst sandsynligt kommer ud for, at du vil tage billeder omkring daggry eller i de sidste solstråler omkring bålet, og der bestemmer blænden, hvor lækkert dit halvmørke stemningsbillede bliver.

Check også...