Outdoor #Adventure fotograf #Fotografi #Foto #Billeder #Adventure #Outdoor

Valg af kamera

Lær hvordan du bliver en ægte adventure-fotograf og tager de bedste og vildeste billeder, når du er på adventurespejdløb, på PLan eller bare ude og have det vildt med dine spejdervenner.

Share this: 

Valg af kamera

Der er tonsvis af forskellige kameraer at vælge imellem. Hvilket du skal vælge afhænger af, hvem du er, og hvilke slags billeder du gerne vil tage. Her er en kort gennemgang af 4 forskellige typer kameraer.

Digital SLR:

Denne type kameraer bliver brugt af alle lige fra professionelle til amatører. De mest populære brands er Nikon og Canon. Kameraerne er nemme at tilpasse til dine behov, da det er muligt at købe masser af forskellige linser og andet tilbehør, som gør kameraerne lidt vildere og lækrere. Priserne varierer meget alt efter, hvor vildt kameraet er, men du behøver ikke at bruge hele din formue på et af de helt dyre, de billige kan også tage rigtig fede billeder.

Mirrorless:

Denne type kamera er rimelig ny i kamera-verden, men bliver mere og mere populær. Det spejfrie kamera minder meget om SLR-kameraet men er lettere og mere kompakt, fordi spejlet er fjernet fra kameraet. Billederne bliver i stedet for optaget direkte af en digital sensor. De spejlfrie kameraer er stadig en ny måde at tænke kameraer på, og derfor er de ofte fyldt med ny og lækker teknologi, som fx giver dig mulighed for at styre kameraet via din mobil eller uploade dine billeder direkte på nettet via WiFi. Ulempen ved kameraet er, at der endnu ikke er særligt mange linser og tilbehør til kameraerne, så du har ikke lige så mange muligheder som med SLR-kameraet.

Action:

Action kameraer kan holder til ret meget og bruges i næsten alle tænkelige situationer. Ulempen ved denne type kamera er dog, at billede kvaliteten ofte er dårlig og svær at indstille. Men vil du gerne dokumentere ægte vildskab er actionkameraet næsten et must have. Et af de sejeste mærker indenfor actionkameraer er GoPro.

Telefon:

De fleste mennesker har en smartphone, og de tager ofte gode billeder. Du kan gøre din telefon vandtæt og klar til vildskab med et vandtæt cover, så du kan tage det med overalt. Telefonen gør det nemt at redigere billeder, og den er nem at have med på eventyr på grund af størrelsen. Billedkvaliteten bliver dog aldrig helt lige så lækker som med et SLR- eller Mirrorless kamera. Så vil du gerne tage virkelig flotte billeder, skal du have fingre i et ægte kamera.

Læs mere om hvordan du bliver en sej adventure-fotograf på Indefinitelywild.com, hvor adventure fotografen Chris Brinlee Jr. giver dig sine bedste tips.

Check også...