Outdoor #Spejdernes Lejr #SL2017 #Sønderborg #natur

Steder at se i Sønderborg

Hvis du får brug for en pause fra 40.000 spejdere, så er der mange skønne områder rundt om Sønderborg som kan anbefales. Spejder.dk giver her tips til de bedste af dem, så lok din leder med på tur.  

Share this: 
Frederik Andreas Jørgensen

40.000 spejdere er rigtig mange, og har du brug for et lille pusterum, så har Sønderborg rigtig mange dejlige steder, der er værd at besøge. 

1. Dybbøl Mølle
Har du hørt om slaget mod preusserne i 1864 i historietimerne? Så kan du nu se hvor det hele skete, hvor vi mistede to femtedele af datidens Danmark. Man kan komme op i møllen hvor der er en fantastisk udsigt over området. Og man kan gå en tur rundt om forsvarsanlæggene. 

2. Kysten ved Sønderskov
Gå efter strandvejen i Sønderborg, så kommer du til kysten langs Sønderskov, der er super lækkert langs vandet.

3. Gendarmstien
Et andet område ved Sønderborg er Gendarmstien. Det er en 74 kilometer lang sti mellem den dansk-tyske grænse. Her kan man se naturen fra sin bedste side med bakker, og masser af strande. Det var også her, kongens livvagter holdt øje med, hvem der krydsede grænsen. 

4. Sønderborg Slot 
Borgen som ligger ved havnen, hedder Sønderborg Slot. Det er grundlagt i 1200-tallet, og i 1800-tallet blev det brugt som midlertidigt sygehus. Slottets dertilhørende kirke har Danmarks ældste protestantiske fyrsterum og Nordens ældste renæssancekirkerum. 

5. Sønderborg havn
Hvis man hellere vil kigge på skibe end natur og gamle slotte, så kan man tage til lystbådehavnen ved Sønderborg. Her får man også gode is i iskiosen, som også har til huse på havnen. 

Poll

Skal du med på Spejdernes Lejr?

Check også...