Outdoor #Patruljetur #Sverige #Söderåsen

Patruljetur til Söderåsen

Giv patruljeturen et boost og tag til Nationalparken Söderåsen i det sydlige Sverige. Naturen er FANTASTISK, og så er det faktisk ikke særlig svært at planlægge.

Share this: 
Spejder_Söderåsen

Hvad er det:

Nationalparken Söderåsen er et naturreservat. Det specielle ved netop dette område er et fantastisk ”skær/kløft” midt i parken. Rundt om dette er der lavet vandreruter med flotte udkigsposter undervejs. ”Skåneleden” som er en vandrerute der går på kryds og tværs af Skåne, går også igennem Söderåsen. Mange kender området fordi DDS’s spejderhytte Gillastugan ligger tæt derved, og fordi Alligatorløbet bliver afholdt i området omkring.

Vejen dertil og fra:

Med start fra Københavns Hovedbanegård tager turen ca. 2 timer og 20 minutter, alt efter hvor meget ventetid der vil være ved skift undervejs. Endestationen er Röstånga busstation. Lige ved siden af den, ligger ”hovedindgangen” til nationalparken. Rejsen derop foregår først med tog og derefter med bus det sidste stykke. Tidspunktet hvorpå man rejser afgør hvordan man hurtigst og nemmest kommer til Röstånga, men forvent op til 3 skift undervejs.

Rejseplanen.dk er et udmærket værktøj til at finde den hurtigst rejse derop. Vælg ”Søg Øresund” i menuen til venstre på forsiden, og skrive så din start station og Röstånga busstation som endestation.

Køb af billet kan ske på DSBs billetkontere. Prisen er cirka 200 kr (rabat hvis man har wildcard).

Kort:

Ved indgang til nationalparken i Röstånga, ligger der er et informationscenter. Der kan man finde kort over de markerede vandrestier i nationalparken. Selvom kortet ikke er et topografisk kort, så kan man sagtens benytte sig af det, så længe man vil holde sig til markerede ruter. Desuden er der på kortet markeret hvor der er toiletter, drikkevand, overnatningsmuligheder og hvor man må tænde bål. Kortet er gratis.

By: Wikipedia

Overnatning:

Der er gratis overnatningsmuligheder ved Dahlbergs og Liagården. Det er ikke muligt at lave forhånds reservering da hytterne altid står åbne. Allemandsretten gælder ikke i nationalparken.

Gillastugan:

Det Danske Spejderkorps´ oase i det sydsvenske. En lejrplads med en stor hytte og flere mindre patruljehytter. Man kan leje de små hytter relativt billigt. Det er godt et godt udgangspunkt for ture rundt i nationalparken, da denne ligger få kilometer derfra. Se mere på www.gillastugan.dk

Medbring:

Man kan besøge Söderåsen alle årstider. Hvis man tager derop om vinteren, og ikke er til vinterovernatning i shelter, kan man leje en hytte ved Gillastugan, så man er sikker på at have et varmt sted om aftenen. To steder er der hytter til fri afbenyttelse, men i forår og sommer perioden er der god run på disse hytter, så det kan være en god idé at medbringe telt. Medbring fodtøj med god ankelstøtte, da nogle af stierne er meget ujævne.

 

Check også...