Outdoor #Bag på bål #Pandekager #Hyldekærester #Hyldeblomst #Bålmad

Pandekager af hyldeblomst

Prøv pandekager på stilk, en lækker lille sommersnack. 

Share this: 
By: Mads Danquah

Sådan laver du en rigtig spejderpandekage med hyldeblomster. Opskriften er til 8 personer. 

Du skal bruge: 

Hyldeblomster - 24 klaser (giver 3 pandekager til hver)

  • Skåle
  • Ske
  • Bålpande
  • Paletkniv

TIL PANDEKAGEDEJ:

  • 250 g mel
  • 6 dl fløde eller tykmælk (eller mælk)
  • 4 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 60 g smeltet smør
  • Olie eller smør til at bage pandekagerne i
  • Sukker til at drysse på hyldeblomst-pandekagerne

Sådan gør du: 

Tænd et bål med meget træ, så du får gode gløder.

Pluk hele klaser af hyldeblomster i en kurv. Kig dine blomster godt efter og ryst dem, så der ikke er dyr på dem.

DEJEN: 

Du kan evt. lave pandekagedejen hjemmefra - men du kan også lave den ude i skoven.
Bland mel, salt og vaniliesukker i en skål
Rør fløde, æg sammen i en anden skål
Smelt smørret og hæld det ned i fløden.
Bland det våde i det tørre og rør til dejen er uden klumper

Bag hyldeblomstpandekager:
Når bålet er varmt, så varmer du din pande over bålet og hælder lidt olie på. Dyp en klase hyldeblomster i dejen - og steg den gylden på panden.

Inden hyldeblomstpandekagerne skal spises, så dyppes de i flormelis. 

Velbekomme! 

Vidste du at:
Hyldeblomster bagt ind i pandekagedej, bliver kaldt for hyldekærester. 
Hyldeblomster er i sæson omkring juni/juli. 

Check også...