Pandekager af hyldeblomst
Prøv pandekager på stilk, en lækker lille sommersnack.

Sådan laver du en rigtig spejderpandekage med hyldeblomster. Opskriften er til 8 personer.
Du skal bruge:
Hyldeblomster - 24 klaser (giver 3 pandekager til hver)
- Skåle
- Ske
- Bålpande
- Paletkniv
TIL PANDEKAGEDEJ:
- 250 g mel
- 6 dl fløde eller tykmælk (eller mælk)
- 4 æg
- 1/2 tsk. salt
- 2 tsk. vaniljesukker
- 60 g smeltet smør
- Olie eller smør til at bage pandekagerne i
- Sukker til at drysse på hyldeblomst-pandekagerne
Sådan gør du:
Tænd et bål med meget træ, så du får gode gløder.
Pluk hele klaser af hyldeblomster i en kurv. Kig dine blomster godt efter og ryst dem, så der ikke er dyr på dem.
DEJEN:
Du kan evt. lave pandekagedejen hjemmefra - men du kan også lave den ude i skoven.
Bland mel, salt og vaniliesukker i en skål
Rør fløde, æg sammen i en anden skål
Smelt smørret og hæld det ned i fløden.
Bland det våde i det tørre og rør til dejen er uden klumper
Bag hyldeblomstpandekager:
Når bålet er varmt, så varmer du din pande over bålet og hælder lidt olie på. Dyp en klase hyldeblomster i dejen - og steg den gylden på panden.
Inden hyldeblomstpandekagerne skal spises, så dyppes de i flormelis.
Velbekomme!
Hyldeblomster bagt ind i pandekagedej, bliver kaldt for hyldekærester.
Hyldeblomster er i sæson omkring juni/juli.