Outdoor #mad i naturen #Bålmad #Fjeldmad #Hurtige mad

Opskrifter til mad i naturen

Mad i det fri smager tit af meget mere, om det mere så består af jord, røg, eller manglen på salt. 

Share this: 
By: Mads H. Danquah

Spejder.dk har her samlet alle de bedste opskrifter fra sitet, og der er noget til bålet, Trangia, Dutch Oven og det helt almindelige køkken. 

MAD

Lækre opskrifter på mad i naturen med bål eller trangia. 5 opskrifter til mad i det fri, som er lige til at gå til, for eksempel pizza på bål, grøntsagsspyd og en marrokansk couscousret. Prøv at koge æg i kartofler, brug brændenælder som ingrediens, lav klimavenlige snobrød med insekter eller se vores idéer til at lave et vildere snobrød. Prøv med pizza på bål, eller brug trylledej: Lav saltbagt mad på bålet. Vil du gå gourmet med din bålmad, så prøv den hollandske støbejernsgryde, Dutch Oven, som giver gode muligheder for at tilberede simremad eller bage over bål. Man kan eksempelvis lave kalveculotte med rodfrugter og sauce, saftig laks og grøntsager eller hjemmebagt brød. Skal menuen laves hurtigt så se opskriften på lynhurtig kylling i karry lavet på trangia.

SNACKS

Små lette snackopskrifter som kan nydes i naturen. Nyd smagen af havet med hjem med tangchips, eller prøv med fine mælkebøttesnacks

DESSERTER

Trænger den søde tand lidt hurtig energi, så prøv at lave is på 5 minutter eller bag en kage på fem minutter. Prøv at bage søde sager direkte på bålet, for eksempel bage kage i appelsiner på bålet, pandekager med hyldeblomst, eller opgradér dit snobrød til et kanelsneglssnobrød. Brug en Dutch Oven til at bage lækre turmuffins eller en Upside Down kage. Se hvordan Micki Cheng fra Den Store Bagedyst laver lækre cupcakes i køkkenet.

TE, KAFFE OG SAFT

Væske skal der også til, når man er på tur. Her er 3 måder at lave outdoor kaffe på tur, gode råd til at plukke din egen te, eller tappe din egen birkesaft.

Check også...