Outdoor #Gourmet #mad over bål #mad i naturen #Bålmad

Opskrift: Stegt blomkål med grov blomkålsmos, hasselnødder og urtefløde

B&U-redaktionen udfordrede michelinkok Magnus til at tage med ud i naturen, og se om man kan lave gourmetmad over bål til et rimeligt budget.

Opskrift fra TRACK #36

Share this: 
By: Christoffer Kolbe Boye-Hansen og Per Engelund (B&U redaktionen)

INGREDIENSER:

  • 2 blomkål
  • 5 dl fløde
  • 1 muskatnød
  • 80 gram hasselnødder
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt persille
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber

FREMGANGSMÅDE:

Stegt blomkål

  1. Fjern bladene fra det ene blomkål.
  2. Kog blomkålen i ca. 10-12 min. Det skal stadig være fast.
  3. Skær blomkålen ud i otte skiver og steg dem i olie, til de er gyldne på begge skæreflader. Pas på med varmen på bålet.

Grov blomkålsmos

  1. Riv hele det andet blomkål på den grove side af et rivejern.
  2. Steg revet blomkål gyldent i olie i en gryde.
  3. Kom 3 dl fløde i og kog det tykt under konstant omrøring.
  4. Riv en halv muskatnød i eller kom ca. en skefuld stødt i.
  5. Smag til med salt og peber.

Urtefløde

  1. Halvér 1 citron i to halve.
  2. Fold noget sølvpapir og læg det på gløderne i yderkanten af bålet.
  3. Placer derefter de to halve citroner på og lad dem stå til de er helt møre. (De må gerne være lidt brændt på ydersiden).
  4. Hak alt persillen og purløgen fint.
  5. Pisk de resterende 2 dl fløde. Det er forskelligt, hvor tyk man vil have den, så stop når du selv er tilfreds.
  6. Vend derefter alle de hakkede urter og saften fra de to halve grillede citroner i.
  7. Smag til med salt og peber.

Hasselnødder

  1. Rist hasselnødder gyldne på en pande. Husk at ryste panden ofte, så nødderne ikke brænder.
  2. Halvér halvdelen og gem de andre til at rive.

ANRETNING:

  1. Kom mosen i bunden af tallerkenen.
  2. Læg et stegt blomkål på og drys lidt halve hasselnødder ud over.
  3. Riv derefter 2-3 hasselnødder udover.
  4. Urtefløden hældes på, lige inden I spiser, når I sidder med hver jeres tallerken.

Poll

Skal du lave gourmetmad på bål?

Check også...