Outdoor #Rejseinspiration #Blaffe

Med tomlen som billet

Spar penge og få samtidig en anderledes tur, når du blafrer dig rundt på din rejse med tommelfingeren som buskort.

Share this: 
Spejder_rejs_blaffe

Det kan være grænseoverskridende at blaffe, men det opvejes af de spændende oplevelser og mødet med interessante mennesker på din vej. Især i Danmark er livet nemt for en blaffer, hvis man ellers ved, hvordan man begår sig.

Oplevelsesrig transport

Overvejer du at blaffe, er der især en ting, du skal have i baghovedet: Du skal have god tid.

Du kan sagtens være heldig at få det rigtige lift hele vejen til destinationen, men det kan også nemt ende med at tage dobbelt så lang tid som forventet. Hvis du blaffer i weekenderne, kan det være svært at få et lift, fordi bilerne er fyldt op med familier. Men så snart du bliver samlet op, er alle sorger glemt.

At blaffe er en enormt lærerig rejseform: De bilister, der samler blaffere op, har tit meget at fortælle og er mere end villige til at dele ud af deres livserfaringer og oplevelser. De fleste blaffere i Danmark har en bestemt destination i tankerne, men er du ude for at opleve områder, du ikke kender, kan du blaffe dig til helt nye oplevelser - for hvem kender de lokale attraktioner bedre end de lokale?

Det er bare at gribe chancen.

Planlæg det tilfældige

Selvom det måske kan være svært at planlægge en tur, hvor du ikke selv er chauffør, er der meget, du kan gøre for at forberede dig.

Det vigtigste er at se præsentabel ud. De bilister, der skal samle dig op, har ikke mange sekunder til at vurdere dig. Sørg for at stå et sted, hvor bilisten har mulighed for nemt at holde ind til siden, og hvor du kan ses på lang afstand.

Selvom du har regntøjet med, gør regnvejr det sværere at blive samlet op, så tjek vejrudsigten på forhånd. Og skulle du komme af sted i høj sol, så lad alligevel være med at tage solbriller på: øjenkontakt med bilisten er vigtig.

En sidste vigtig faktor er at danne overblik, så snart du får et lift. Det er ikke altid, det sted, chaufføren skal dreje fra motorvejen, er det smarteste sted at ende.

Er du f.eks. på vej mod syd, er det ikke optimalt at stå ved den nordlige ende af en by, fordi de, der skal sydpå, kører ud af den anden ende af byen. Med disse ting i baghovedet er det bare at komme af sted, for ingen anden rejseform tilbyder lige så oplevelsesrig transporttid!

Blafferens tjekliste:

  • Et skilt. Skiltet er noget af det vigtigste som blaffer. Med skiltet viser du, at du er på en planlagt tur, og samtidig har bilisterne en chance for at vurdere om de skal i samme retning.
  • Lyst tøj. Mørkt tøj kan virke dystert på bilisterne, der kun har få sekunder til at vurdere dig.
  • Begrænset oppakning. Det er meget nemmere at blive samlet op, hvis du maksimalt har en lille rygsæk.
  • Snacks. Du ved ikke, hvor længen du kan komme til at stå og vente på et lift.
  • Dit håndklæde. Enhver blaffer har altid et håndklæde med sig.

Sådan siger du nej

Det er rigtig vigtigt at huske, at det lift, du siger ja til, skal være et, du er tryg ved. Men når først bilen er stoppet, kan det være svært at sige nej til bilisten. Det kan hjælpe at starte med at spørge, hvor bilisten skal hen. Det giver lige nogle sekunder til at vurdere liftet. Hvis du ikke er tryg ved liftet, kan du pænt afslå. Heldigvis er det meget sjældent, man møder et lift, man er direkte utryg ved at tage.

Du kan altid tage ud og blaffe, tag en ven under armen og tag af sted!

Check også...