Outdoor #Rejseinspiration #Til vands #Kajak

Med pagajen som vandrestav

Skift vandrestaven ud med en pagaj og en kajak. Prøv en anderledes tur i naturen - rejs med kajak.

Share this: 
Spejder_kajak

Med pagajen som vandrestav

Du har garanteret prøvet at færdes på ben, hjul og kængurustylte. Men en anden måde at rejse på går via vandet, og er både hurtig og sjov - nemlig med kajak. Det er en helt anden måde at opleve naturen på, og i det lange løb giver det både gode muller og et kæmpe plus på oplevelseskontoen.

Kom godt i gang


Når først man er på vandet, er det super cool og går bare derudad, men inden du hopper i kajakken og padler til Nordpolen, er der nogle ting, der skal ordnes.

  • Safety first: Sørg for, at du og din patrulje har fået en ordentlig vejledning i, hvordan man sejler og hvad man skal gøre i nødsituationer, inden I tager ud på vandet. Der er masser af kajakker rundt omkring, I kan låne, så det er bare med at få uddannet en af jeres ledere til instruktør. Desuden giver det en kæmpe bonus som scorereplik at sige, man er autoriseret kajakpadler! I kan eventuelt spørge hos en lokal kajakklub eller hos DDS’ Søaktivitetsudvalg.
  • Planlægningen: Tjek lokalområdet ud først og find et sted, hvor der er relativt vindstille, så I kan lære at styre kajakken. I kan planlægge en lille tur og lave en hejk på vandet.
  • Gi’ den gas: Så er det ellers bare ud og af sted. Kajakkens smalle, spidse form gør, at den nemt skærer sig igennem vandet, og på den måde kan man hurtigt tilbagelægge mange kilometer.

Når I først er i gang, er det kun fantasien, der sætter grænser. Der er nemlig rigtig mange steder i verden, hvor der er mulighed for at sejle i kajak.

Vidste du, at…

Eskimoerne i Grønland altid har brugt kajakker når de skal på jagt.

Der findes flere typer kajakker: Havkajak og turkajak er de mest normale, men der findes også kapkajakker. De bruges til kajakspeedway!

En ”grønlændervending” betyder, at du drejer 360° rundt i kajakken, så du kommer ned under vandet.

Inspiration til turen

Du kan egentlig sejle kajak alle steder med vand uden for meget turbulens. Men her kommer lige et par eksempler på, hvor I kan tage hen:

  1. Rundt om Sejerø. På vestkysten af Sjælland kan I tage en tur rundt om øen. Desuden er Roskilde Fjord også ganske velegnet til kajakture.
  2. Mellem Sydsjælland og Lolland-Falster er der masser af øer, I kan padle rundt imellem. Denne rute er kendt som ’Kongeruten’.
  3. Mellem Aabenraa og Genner bugt er der masser af smuk natur, I kan chille rundt i med kajakkerne.
  4. Har I lyst til at tage på oplevelse, kan I tage fra Esbjerg til Fanø i Vadehavet.
  5. Det Sydfynske øhav har masser af spændende ture at byde på.

I kan selv finde flere ruter på naturstyrelsen.dk under ’Roning og sejlads’ og herunder ’Kajakruter’. Her kan I også se, hvor lange turene er.

Check også...