Outdoor #Udstyr #Grej #Regn #Regnvejr

Lad det regne

Selv den flotteste sommerdag kan på få minutter udvikle sig til en regnvejrsdag af den værste slags. Med udstyret i orden bliver sommerregnen ikke noget problem.

Share this: 
By: Morten Bjerrum Larsen

Gummistøvler: Kan både være praktiske og upraktiske. Gode gummistøvler holder regnen ude og kan passe på dine fødder på en 5 km gåtur, så du slipper uden vabler. Mange gummistøvler sidder løsere rundt om foden end andre sko, og for at undgå dette kan du tage et eller to par tykke sokker på. På den måde holder du også varmen i fødderne bedre, da kulden hurtigt trænger op gennem en flad gummistøvlesål. Hvis det er meget koldt, kan du også købe en tyk uldsål, der kan lægges ned i støvlen. 

Regnbukser: Med et par ordentlige regnbukser kan du være ligeglad med, hvor du sætter dig både under og efter regnvejret. Når det øsregner, er det smartest at folde regnbukserne ud over gummistøvlerne, så vandet ikke løber ned til fødderne. Men når solen titter frem, kan du folde bukserne ned i gummistøvlerne, så du kan flashe dine flotte støvler.

Jakke: En god regnjakke er så tæt, at ingen regndråber kan trænge ind, og samtidig  så ”åndbar”, at fugten fra din krop kan trænge ud gennem jakken. Når du er på udgik efter en regnjakke, så hold øje med regnjakker i flotte farver. På en grå regnvejrsdag er farvestrålende vandtætte jakker et hit!

Hætte: Kan enten sidde på jakken og holde vandet væk fra hoved og nakke, eller være i form af en sydvest. Sydvesten er blevet brugt af fiskere især i 1800 tallet. Den kan bindes om hovedet og beskytter mod ”sydvestenvinden”.  Selvom sydvesten er gammel, kan den stadig købes i butikker rundt omkring – også i andre farver end den oprindelige – gul. 

Er dit regntøj sort?

Så husk at sørg for, at du kan blive set i mørket med en refleks. Trygfonden giver alle skoler gratis reflekser, men du kan også lave dit eget design med selvklæbende reflekstape eller refleksklistermærker. Sådan noget kan købes på nettet.

Check også...