Outdoor #På tur #natur #friluftsliv #Vandretur #patrulje

Fire vilde ting, du kan lave med patruljen

Der er muligheder nok for at få et crazy spejderår. Masser af adventurespejdløb, Spejdernes Lejr og PLan-kurser er nogle af de ting, der går ned i 2017. Skulle du og patruljen alligevel løbe tør for skøre idéer, giver Track jer her fire vilde ting.

Share this: 
Spejdere på vandretur i vildnisset

Sheltertur og bjergbestigning på ubeboet ø

Enehøje er navnet på den største ø i Nakskov Fjord, som ligger på Lollands vestkyst. Øen er ubeboet, så man kan nogle gange have den helt for sig selv. På dens højeste punkt ligger Enehøje 16 meter over havoverfladen. Det lyder måske ikke af vildt meget, men faktisk er det det højeste punkt i 16 kilometers radius, og der er derfor en vild udsigt ved klart vejr.
I 1926 blev øen købt af den danske polarforsker Peter Freuchen, som bl.a. havde kæmpeskildpadder på øen og også satte to hvalkæber op som en slags portal, som stadig står der. I dag er Enehøje en del af Nakskov Vildtreservat, og der ligger to shelters, som man kan overnatte i.
Hvordan kommer man til Enehøje, spørger du? Jo, man tager med den lokale postbåd fra Nakskov, som sejler rundt til de forskellige småøer i fjorden.

Tag cyklen til Spejdernes Lejr

Eventyr behøver ikke at indbefatte eksotiske steder og fremmede sprog. En cykeltur med vennerne kan sådan set være vild nok. Hvad med at spænde rygsækken på bagagebæreren, pakke en god frokost og noget lappegrej, og cykle af sted til Sønderborg til sommer?
På Spejdernes Lejr bliver der faktisk mulighed for at låne cykler til at komme rundt på lejrområdet, men det er da endnu mere sweet at have taget sin egen med!

Weekendtur – kun med plastikposer!

Som spejdere er vi måske blevet lidt for forvænte til komfort og hightech-friluftsudstyr. Giv jer selv en udfordring ud over det sædvanlige, og tag på weekendtur, hvor I dropper rygsækken til fordel for plastikposer og sorte sække. Det kan lære en at pakke let!
Fordele: De er vandtætte.
Ulemper: Hm, cirka alt i hele verden. Men det er også det, der gør det fedt!

Alene (med vennerne) i vildmarken

Har du set DR3’s program ’Alene i vildmarken’. Det er pænt crazy. Programmet er optaget i den vilde natur i Lapland, som er et område, som bl.a. dækker den nordlige del af Norge og Sverige. Vil du og patruljen på en hård, men flot vandretur i Lapland, kan I prøve at overtale jeres leder til en sommertur på ’Kungsleden’ næste år. Kungsleden er Laplands alltime famous vandrerute, og hedder naturligvis Kungsleden, fordi den er kongen af vandreture! Det er en hård tur, men der er steder undervejs, hvor man enten kan ligge i telt (billigt) eller i hytte (dyrt), og hvor man kan købe lidt ekstra mad ind.
Føler I jer virkelig hardcore, kan I overveje at bestige Sveriges højeste bjerg, Kebnekaise, som ligger i området. Det er en tur på 18 kilometer retur, som tager ca. 12-14 timer at gå pga. de mange højdemeter.

Check også...