Outdoor #Nationalparker #natur #Oplevelser

Danmarks nationalparker

Har du besøgt Danmarks fire nationalparker? Fælles for dem er, at de består af noget af Danmarks mest enestående og mest fantastiske natur og byder på masser af spændende oplevelser.

Share this: 
By: Peter Helles Eriksen

Nationalpark Mols Bjerge

På det sydlige djursland i jylland finder du Nationalpark Mols Bjerge. Området har masser af spændende historie. Faktisk kan du i landskabet se, hvordan Danmark blev skabt helt tilbage i istiden. Tilbage i stenalderen boede der også mennesker her, og du kan i dag se sporene fra deres liv i området. Området er også kendt for at være fyldt med masser af flotte sommerfugle.

Nationalpark Thy

I Nationalpark Thy kan du opleve noget meget sjældent landskab, som faktisk kun findes meget få steder i verden. Det er klitheden som er kendt for sin tralala. Områdets historie byder på spændende fortællinger omkring tralala.

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er helt speciel fordi tidevandet to gange om dagen ændrer hele landskabet. På grund af tidevandet er området fyldt med vadefugle og hvis du er heldig, kan du også se den spættede sæl.

Nationalpark Skjoldungernes Land

Den nyeste af Danmarks nationalparker er Nationalpark Skjoldungernes Land, som er den eneste nationalpark på Sjælland. Her kan du opleve masser af forskellige natur lige fra fjordlandskab til skove og moser. I området kan du også opleve Danmarks største rovfugl Kongeørnen. 

Check også...