Outdoor #Labyrint #kæmpenatur

Bliv væk i en labyrint

Du kender måske de græske myter om labyrinter og minotaurer. Men har du nogensinde faret vild i en labyrint? 

Share this: 
By: Samsø Labyrinten

Danmark har i hvert fald fem store flotte labyrinter rundt om i landet. Blandt andet ligger en af verdens største labyrinter på Samsø. 

Samsø Labyrint er på størrelse med 12 fodboldbaner og har stier på sammenlagt 5,5 kilometer. Labyrinten er lavet i en gammel juletræsplantage, så man går mellem store juletræer. For at finde vej, kan man få spørgsmålskort med forskellige temaer og sværhedsgrader. 

På Frederiksberg i København ligger der også en labyrint. Den bliver kaldt Tuborglabyrinten, eller labyrinten ved Pile Allé. Den er 3000 kvadratmeter stor med 800 meter grussti, og der er kun en rigtig vej ind til midten.

På Fyn ligger Egeskov Slot, som også har deres egen labyrint, den første labyrint på Egeskov Slot blive anlagt i 1730. Den nuværende labyrint har et kinesisk tårn i midten, og det tager i gennemsnit 15 minutter at finde vej igennem den. 

Labyrinthia i Silkeborg har mange forskellige labyrinter, den store som de kalder 3D-labyrint, fylder 1300 kvardratmeter og gangsystemet er 1 kilometer langt. Fordi denne labyrint er opbygget af moduler, så kan de skifte ruter og gangsystemet, og gøre det til en hel ny oplevelse at finde vej i labyrinten. 

Kalvehave Labyrintpark ved Vordingborg har også en del labyrinter. Den store Efeu-labyrint er 1300 kvardratmeter. Også her er der en lille opgave for at finde ind til midten af labyrinten. 

Poll

Kan du finde vej i en labyrint?

Check også...