Outdoor #Julehygge #Jul #Æbleskiver #Bag på bål

Æbleskiver over bål

Æbleskiver er uden tvivl den bedste julesnack! Her er en opskrift, så i kan bage de lækreste æbleskiver på bål. Det er nemlig nemt og hyggeligt at bage dem på bål, med en støbejerns æbleskivepande. 

Share this: 
Æbleskiver under bagning

Det er blevet ægte koldt, virkelig mørkt og rigtig jul! Hvilken bedre anledning er der til at tænde et bål, få varmen og bage æbleskiver? Du kan jo eventuelt spæde til med en gang varm kakao m. flødeskum, og så bliver det vidst heller ikke hyggeligere.

Har du ikke en støbejerns-æbleskivepande? Her er et bud på en til en rimelig pris: https://www.imerco.dk/cook-baker-aebleskivepande?id=100361025

Opskrift på æbleskiver på bål 

Ingredienser: 

  • 200 g. hvedemel
  • 1/4 tsk. salt
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 spsk. vanillesukker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 4 dl. kærnemælk
  • 100 g. smeltet smør eller margarine
  • 3 æg
  • 1 spsk sukker

Dyppelse: 

  • Flormelis 
  • Syltetøj - din yndlings 
  • Honning 

 

Fremgangsmåde - dej: 

  1. Start med at skille æggehviderne fra blommerne 
  2. Pisk nu æggehvider og sukker til en luftig og stiv masse (tjek den over hovedet, hvis du ikke får det i hovedet, er den perfekt)
  3. Bland nu æggeblommer, salt, natron, vaniljesukker og mel sammen i en anden skål 
  4. Pisk denne dej sammen, og hæld kærnemælken i lidt efter lidt til det danner en ensartet dej 
  5. Tilsæt det smletede smør og rør rundt 
  6. Vend nu de piskede æggehvider i dejen og så er den klar til stegning! 

 

Stegning:

- Sæt støbejernspandne på bålet og varm den op 

- Put smør på panden, og sørg for at hele panden er smurt godt ind 

- Hæld dejen i hullerne (ca. 3/4), pas på med at hælde for meget i, de hæver 

- Når kanterne af æbleskiven bliver fast, kan du vende æbleskiven. 

Tip! Du kan under vendeprocessen tilføje et stykke æble, chokolade, lakrids eller andet du synes kunne være sjovt at bage ind i din æbleskive. 

 

Check også...