Outdoor #vinter #Sov ude #survival #overnatning #Jul

7 tips til overnatning i vinterkulden

Selvom det er koldt og sneer, kan du stadig sagtens overnatte i naturen. Det kræver bare lidt mere forberedelse og planlægning end ellers. Få 7 tips til, hvordan du overlever en nat i vinterkulden.

Share this: 
spejder lejr i vinteren

Rigtig belædning

Dit tøj skal kunne holde dig varm, også når du ikke laver noget. For det kan være svært at holde varmen, når du ikke bevæger dig. Så husk at pakke dig ind som et løg i masser af lag fra fødder til hoved.

Pas på dine hænder

Det kan være rimelig svært at overleve i naturen, hvis dine hænder er så frosne, at du ikke kan bruge dem. Her må du også gerne tænke i lag. Du kan også pakke nogle håndvarmere med i bagagen, som er perfekte hvis du lige har brug for lidt ekstra hjælp til at få varmen.

Ild ild ild

Bålet er din ven i vinterkulden. Sørg derfor for at sætte gang i et godt bål som det første, når du ankommer til der, hvor du skal overnatte. Det kan være en god ide, at have snydt lidt hjemmefra, så du hurtigt kan få gang i bålet. Medbring fx dit eget char cloth.

Vælg det rigtige sted at slå lejr

Om sommeren kan det være lækkert at ligge i skyggen, men om vinteren kan solen netop være din bedste ven. Det kan derfor være smart at lægge mærke til, hvor solens første stråler rammer, og tilpasse dit telt, så du kan udnytte solens tidlige stråler og samtidig ligge indgangen til teltet i læ for vinden.

Masser af vand

Vi er vant til at drikke masser af vand om sommeren, men det er faktisk ligeså vigtigt ikke at blive dehydreret om vinteren. Sørg derfor at drikke masser af væske. Varm kakao er ekstra god, da den både giver varme, væske og masser af kalorier på samme tid.

Hold øje med kondens

Om vinteren dannes der nemt kondens i teltet. Derfor kan dine ting blive våde af kondensen der dannes på indersiden af teltet. Sørg derfor for at tøre din sovepose og andre ting, før du skal bruge dem igen.

Lidt tøj = god søvn

Sov i så lidt tøj som muligt. Sveder du, varmer dit tøj nemlig ikke. Uldundertøj er rigtig godt i soveposen, da det hjælper din krop med at varme dig op. Hvis din vandflaske kan holde til varmt vand, kan det også være et hit at fylde den med varmt vand og bruge den som varmedunk.

Check også...