Outdoor #Bucketlist #Hike #Vandretur #Eventyr

5 vilde vandrestier du skal prøve

Vilde eventyr venter på dig ude i den store verden. Skriv disse 5 vandreruter på din Bucketlist, som noget du skal nå, inden du dør! 

Share this: 
By: Morten Hatting Voltelen

At tage på lange vandreture, bliver mere og mere populært. Spejder.dk har fundet 5 af de vildeste ruter, som man kun kan drømme om at vandre. 

 

The Appalachian Trail - USA

Appalachian Trail eller A.T. som den også kaldes, er en rigtig lang vandrerute i USA. Ruten går igennem 14 forskellige stater, med Maine i nord og Georgia i syd. Hele ruten er cirka 3500 km, men det skifter alt efter vejret. Der er masser af muligheder for at gå ruten i et stykke, eller dele den op i mange mindre bidder. Det tager mellem 5-7 måneder at gå hele ruten i et stræk. 

Tour du Mont Blanc - Frankrig, Italien og Schweiz

Tour du Mont Blanc, eller TMB som den også kaldes. Ruten er 170 kilometer, og den tager cirka 11 dage at gå. Ruten er i vireligeheden en irundkreds mod klokken, så man starter og slutter samme sted. Hvert år er det er en ultramaraton på ruten, den hurtigste tid er 20 timer. 

Inca trail - Mod Machu Picchu - Peru

Inkaruten er cirka 88 kilometer og tager cirka 4 dage af færdiggøre. Fordi der er frygt for erosion, som er når materiale bliver flyttet ved slid, har den peruvianske regering gjort, at maks 500 mennesker må være på ruten hver dag, og derfor skal man booke plads i forvejen. Ud af de 500 er det kun 200 vandrer, resten er guider og portere. Hver februar er ruten desuden også lukket, så den kan blive rengjort. Man ender ved Machu Picchu, som er Inkarigets gamle by. 

El Camino de Santiago - Spanien 

El Camino de Santiago, eller bedre kendt som Caminoen, er en gammel pilgrimsrute fra middelalderen, man går igennem den spanske natur til apostlen Jakobs grav i Santiago de Compostela. Der er ikke en official rute, men alle ruterne fører til Santiago de Compostela. Camino Frances er dog en meget populær rute på ca. 835 km, som starter i Frankrig ved Pyonæerne. Det tager omkring 30 dage at gå ruten uden hviledage. 

Everest Base Camp Trek - Nepal

Det tager mellem 12-16 dage at vandre til Everest Base Camp, men man kan sagtens gå kortere ruter, så kommer man bare ikke til selve Everest Base Camp. Der er cirka 160 kilometer fra Lukla, som oftest er startbyen, og til Everest Base Camp og tilbage. Grunden til at det tager så lang tid at gå, er fordi man skal have et par dage, hvor man bare skal vende dig til højden, så man ikke får højdesyge. 

Check også...