Outdoor #Bjergbestigning #Rejseinspiration #bjerge

5 bjerge du stadig kan nå at bestige som den første

Spejder.dk giver dig 5 af de højeste tinder i verden, som stadig ikke er besteget. Slip din indre eventyrer løs og kom i gang!

Share this: 

5 bjerge du stadig kan nå at bestige som den første

Drømmer du om at blive en ægte eventyrer, men ærgrer du dig over, at næsten hele verden allerede er blevet opdaget og udforsket, så fortvivl ikke. Der findes nemlig stadig bjerge, som endnu ikke er blevet besteget. Du har altså mulighed for at blive den allerførste på bjergets top.

Vi har kun taget de rigtig høje med. Dog er nogle af dem er ulovlige at bestige, andre er dødsensfarlige og nogle har ingen før prøvet at bestige.

  1. Gangkhar Puensum, 7570 meter

Gangkhar Puensum er det højeste bjerg tilbage, som stadig mangler at blive besteget. Dette skyldes, at Bhutan har forbudt bjergbestigning, for at respektere de lokales åndelige tro.

Vil du tage kampen op mod Gangkhar Puensum, må du altså væbne dig med tålmodighed og vente på, at Bhutan ændrer lovgivningen.

  1. Muchu Chhish, 7543 meter

Batura har seks tinder på over 6100 meter, og er en del af bjergkæden Karakoram i Himalaya. En af Baturas bjergtinder hedder Muchu Chhish, og er endnu aldrig blevet besteget. Der har dog være forsøg på det. Et spansk team forsøgte i 1999 at bestige bjerget uden held.

Der altså rig mulighed for at blive skrevet ind i historiebøgerne, ved at bestige denne tinde!

By: wikipedia
  1. Kabru North Summit, 7394 meter

Det tredje højeste bjerg i verden er Kabru North Summit. Den sydlige og lavere del af bjerget blev besteget for 77 år siden af Conrad Cooke, men den nordlige del er stadig ubesteget. I 2004 var en serbisk ekspetition tæt på at gennemføre, men måtte opgive på grund af laviner.

Er du ikke bange for laviner og højder, er det bare med at komme i gang.

  1. Labuche Kang III, 7250 meter

Labuche Kang er en del af det nordlige Himalaya. I 1987 besteg et japansk team bjerget, og ingen har siden kunne gennemføre den hårde tur op af bjergsiderne. Den østlige top Labuche Kang III er dog endnu ikke blevet besteget, og ingen har endnu ikke engang forsøgt.

Men tag dig i agt, området har før kostet livet for dem der prøvede at bestige det.

  1. Tongshanjiabu, 7207 meter

Verdens mest tophemmelige højdepunkt er Tongshanjiabu, og ligger på grænsen Tibet og Bhutan. Tongshanjiabu er faktisk kun nævnt én gang i en rejserapport fra et koreansk team, som besteg en stigning tæt på i 2001.

Sammen med en note omkring Tongshanjiabu er det eneste offentlige information om bjerget et enkelt foto. På denne stigning får du altså både mystik og muligheden for at være en vaskeægte opdagelsesrejsende.
 

 

Check også...