3 x outdoor kaffe
Youtube'eren My Self Reliance guider dig til, hvordan du kan lave kaffe med tre forskellige metoder. Prøv French press, cowboy style og steeped in a mug næste gang du er på tur.
French press tager udgangspunkt i den klassiske stempelkande metode. Har skal stemplet dog trykkes ned af flere omgange. Lad først kaffen trække i 2-3 minutter. Pres herefter stemplet ned og løft det op igen. Lad det trække yderligere i 4-8 minutter, alt efter hvor stærk du vil have din kaffe. Pres igen stemplet ned.
Denne metode kan dog være lidt upraktisk, da det kræver, at du slæber en stempelkande med i din oppakning.
Cowboy Style er en lidt mere hardcore metode, hvor kaffen ikke filtreres. Blandt kaffe og vand og lad det koge på bålet i cirka 6 minutter. Tag fat i håndtaget på din kedel og sving den rundt i luften, så du centrifugerer kaffegrumset, så det sidder fast i bunden. Kaffe er nu klar til at drikke. Du kan også få grumset til at lægge sig i bunden ved at hælde lidt koldt vand oveni din kaffe.
Med Steped in a mug metoden brygger du kaffen direkte i din kop. Put et stoffilter over din kop. Put kaffe ned i filteret og hæld vand over og fyr op for varmen under din kop, så kaffen koger med i koppen.