Outdoor #Tømmerflåde #Patruljetur #Sommerlejr #Til vands

10 ting du skal huske, når du bygger en tømmerflåde

Hvad er det nu, man skal huske, når man bygger en tømmerflåde? Det giver Spejder.dk et bud på. 

Share this: 
By: Jens Thybo

Her er ti ting du skal huske på, næste gang du skal bygge og sejle en tømmerflåde. 

1. Redningsvest
Det er vigtigt at have en redningsvest på, når man sejler, også på en tømmerflåde. Sørg for at vesten er i den rigtige størrelse, så den kan holde dig ovenvande, hvis flåden skulle synke.

2. Dunke
Sørg for at der er nok opdrift, i forhold til hvor mange der skal med på den tømmerflåde. Man siger ca. 100 liter dunk pr. person, så man ikke synker. Det vil sige 4 dunke af 100 liter til fire peroner på en tømmerflåde. 

3. Besnøringer
Vær opmærksom på hvordan besnøringerne er på tømmerflåden. De skal helst være så stramme så dunkene ikke falder ud, eller tømmerflåden går i opløsning halvvejs. 

4. Tøj
Tag tøj på efter vejret inden under din redningsvest. Hvis det regner er det en regnjakke der er svaret. Hvis det er rigtig varmt så bare en t-shirt og shorts. Men hav altid et ekstra sæt tørt tøj med på land, hvis nu I skulle falde i vandet. 

5. Vand
Husk at tage en flaske vand med når du sejler på tømmerflåden, især når det er varmt. Vandet i søerne er ikke altid super lækkert. 

6. Myggespray
Myg er ret glade for menneskeblod, og så hænger de gerne ud ved søer om sommeren. Så husk at blive smurt ind i noget myg ikke kan lide, så du ikke bliver bidt. 

7. Svømning
Det er en god idé at kunne svømme hvis nu tømmerflåden synker. Så sørg for at I aldrig kommer længere ud med tømmerflåden end at I kan svømme tilbage. 

8. Leder
Sørg for at jeres leder er klar over, at I tager ud at sejle, og kan redde jer ind, hvis uheldet er ude, og I synker. 

9. Strøm
Hvis der er strøm i vandet, for eksempel i en å, så er det en god idé, at starte med at sejle mod strømmen. For når man så er træt efter at have sejlet, så kan strømmen bringe tømmerflåden tilbage til der, hvor man startede. 

10. Nyd det! 
At sejle tømmerflåde er noget af det fedeste. Så nyd det! Også selv om den synker, for så er der endnu mere grund til at gøre det igen. Så spænd redningsvesten og spring ud i det! 

Check også...