Outdoor #Sommer #mad #Inspiration

10 lækre sommerretter over bål

Sommeren er over os, og det er oplagt at nyde det gode vejr med noget lækker bålmad! Mangler du lidt inspiration? Så finde 10 lækre sommerretter fra aktivitetesdatabsen her! 

Share this: 
Mad på bål

1. Dampede blåmuslinger
Tag en tur på stranden, og find dine egne lækre blåmuslinger. Bagefter kan du dampe dem, og det smager himmelsk i en lækker sovs. 
 

2. Amerikanske pandekager med friske bær 
I løbet af sommeren fyldes buske og træer med en masse lækre frugter og bær. Pluk dine yndlings af slagsen, og lav lækre puffede pandekager over bål. 
 

3. Cremet blomkålssuppe med bacon 
Suppe lyder måske for varmt til en sommerdag, men du vil ikke komme til at fortryde at lave denne over bål - selv på en varm somemrdag! Spis den med sprød bacon og håndbælgede ærter, det er et sikkert hit.
 

4. Hjemmelavet hyldeblomstsaft  
Overalt i sommerdanmark ses de flotte hyldeblomstbuske, og det er ved at være tid til at lave sin egen lækre sommersaft af blosmterne! Drikken kan nemt laves over bål, og kræver få ingredienser. 
 

5. Steg lavet i umo
Giv dig selv en udfordring, og byg en fed umo (jordovn) til en skøn steg! Kødet bliver enormt lækkert, og det er en god udfordring til en sommerdag - husk dog at tjekke at jorden ikke er for tør til, at du kan lægge varme sten i den. 
 

6. Tomatgryde med myntekrydrede kødboller
Denne ret smager helt vidunderligt, og giver associationer til varmere landes lækre krydrede mad! Spis retten med bulgur og hjemmebagt pandebrød. 
 

7. Fisk tilberedt i avispapir over bål
Efter en fisketur, er dette en megafed måde at tilberede de fangede fisk på! Bålet giver fisken en let røget smag, samtidig med den friske smag fra citronerne. Det lyder måske lidt vildt at tilberede fisken i en våd avis, men det virker! 
 

8. Fladbrød med brændenælder og skvalderkål
Bag de lækreste fladbrød med sommerens urter i over bålet. Brødene er både gode til en frokostsandwich, som tilbehør til aftensmaden eller som en eftermiddagssnack. Det er også en supergod ide at lave dit eget hvidløgssmør til brødene. 
 

9. Marrokansk grønssagsgryde med couscous
Hvis du har fået nok af kød, og gerne vil lave en lækker vegansk sommerret, så er denne marrokanske grønsagsret et fantastisk bud! Spis den med couscous, eller med lækre hjemmelavede pandebrød. 
 

10. Pastaret med bacon og svampesauce
Denne hurtige og nemme pastaret er både genial til bål og trangia - og smager himmelsk! Hvis du ønsker et vegetarisk alternativ kan retten også laves med stegt tofu eller kikærter.
 

Check også...