By: Morten Hatting Voltelen
Livet som spejder
Man kan starte som spejder som 3-årig og fortsætte helt op i ungdoms- og voksenlivet.

Spejdere 3-6 år (familiespejder)

De alleryngste spejdere oplever og sanser naturen gennem lege og små aktiviteter. Spejdere i denne alder kaldes ofte familiespejdere, fordi forældrene deltager i aktiviteterne sammen med spejderne.

Spejdere 6-8 år (mikro)

I denne alder udfordres spejderne på deres sanser og kreativitet. De bruger en del tid på at lege, fortælle historier og opleve udelivet. Naturen er deres lege- og læreplads, og de lærer om den ved at lytte, lugte, røre, se og smage. Spejdere i denne alder kaldes ofte mikroer.

Familiespejder

Spejdere 8-10 år (mini)

For de 8-10-årige er naturen ramme om spændende spejderaktiviteter. De tager på små hytte- og teltture, laver løb, arbejder med kort og kompas og øver sig i at binde knob og bruge kniv. Her er der fokus på, at man har et godt kammeratskab, og at det er sjovt, når man i fællesskab skal løse opgaver. Spejdere i denne alder kaldes ofte minier.

Spejdere 10-12 år (junior)

Spejderne i denne alder er meget aktive. De tager ofte på ture og prøver nye aktiviteter, hvor de lærer at værne om naturen og klare sig selv. De 10-12-årige får mere ansvar og arbejder sammen i en patrulje. En patrulje er et team med fire til otte spejdere, som laver ting sammen, holder sammen og bakker hinanden op, når det bliver lidt sejt. Patruljen arbejder selv med vejledning fra erfarne spejdere og ledere. Spejdere i denne alder kaldes ofte juniorer.

jan Vestergaard

Spejdere 12-16 år (trop)

For de unge spejdere handler spejderlivet især om kammeratskabet og de sjove og udfordrende aktiviteter, de laver sammen i patruljen. De tager på lejr, vandretur med oppakning, udfordrende kurser for unge spejdere, adventurespejdløb, kanoture eller laver store byggeprojekter som svævebaner. Spejderne bestemmer selv deres aktiviteter i patruljen. Det betyder, at de selv får ansvar for, at det er sjovt og udfordrende at være spejder. Spejdere i denne alder kaldes ofte tropsspejdere.

Spejdere 16-25 år (klan)

For de ældste spejdere er fællesskabet og samværet med spejdervennerne i centrum. Det er det udfordrende og uafhængige spejderliv, som bliver afprøvet. Spejderne har selv ansvar for at udvikle og gennemføre projekter, og kun fantasien sætter grænser. Spejdere i denne alder kaldes ofte klanspejdere.

Frederik Abildgaard Rom
Share this: