How-to #Outdoor-tips #Kuldetips #Opvarmning

Tre hurtige tips til at holde varmen

Når det bliver koldt og mørkt, er det let at komme til at fryse, når du er til spejder og er udenfor. Men hvad sker der, når du fryser, og hvad gør du for at holde dig varm?

Share this: 
By: Rasmus Rahbek

Når du fryser rigtig meget i hænderne, er det fordi, de små blodårer lukker sig sammen, og der kommer mindre blod ud i hænderne. På den måde bliver mindre blod kølet ned, og så holder du bedre varmen i de vigtigste dele af din krop, som hjerte, lunger og hjernen.

Når du kommer ind i varmen igen, lukker blodårerne sig op og blodet strømmer igen ud i fingrene - hvis du har frosset rigtig meget, gør det ondt, når blodet kommer igen.

Hvis du ikke kan komme ind i varmen, men bliver ved med at fryse, får du forfrysninger, og så kan fingrene til sidst falde af – men tag det roligt, det tager mange dage!

Skulle du stå og fryse er der her et par gode tips til, hvordan du igen får varmen.

1. Pingvinen

Når du laver pingvinen, skal du have god plads omkring dig. Stil dig med dine arme langs kroppen og samlede ben. Lad dine hænder og fingre stritte ud af. Nu skal du løfte skuldrene op og ned,

som var du en pingvin. Den øvelse er rigtig god, når du står og venter på din leder.

2. Save brænde 

Stil dig med dine fødder godt plantet i jorden. Tag dine hænder ud foran kroppen. Kør nu dine hænder frem og tilbage i luften foran dig, ligesom når du saver brænde. Men nu med to save!    

3. Støvledans

Hvis I er to, som stå og fryser, kan I danse støvledans. Stil jer over for hinanden. I ”sparker” begge med højre inderside af støvlen mod den andens højre inderside. Så venstre så højre så venstre. Start langsomt, øv jer og gå så roligt op i tempo.

Nu burde du og dine spejdervenner kunne holde varmen.

Check også...