How-to #Dessert #mad over bål #mad i naturen #Bålmad #Skumfiduser

Ristede skumfiduser

Nogen gange må man godt få lidt sødt på en spejderlejr. Så Spejder.dk giver her opskriften på en af vores ynglingsdesserter over bål. 

Share this: 
By: Mads H. Danquah Spejder spiser skumfidus med kiks. MUS lejr for 300 spejdere på Forlev Spejdercenter lidt uden for Skanderborg 2013. Temaet var...

Noget af det bedste ved at være spejder er mad over bål. Det smager bare af mere. Og er der noget bedre end afslutte en aften rundt om bålet med ristede skumfiduser? Ikke hvad vi ved af. 

Ristede skumfiduser (S'mores) 
Dessertklassikeren over dem alle. Den første opskrift på ristede skumfiduser er fra 1927. Det var en pigespejder fra USA, som skrev opskriften ned. Hun kaldte dem "some mores", som betyder "nogle flere", og ristede skumfiduser smager bare af flere. Lige siden dengang har de været et hit ved bålstederne, og mon ikke de bliver ved med at være det. 

Ingredienser til 1 S'more: 
1 skumfidus
2 mariekiks
1 stykke pålægschokolade

Sådan gør du: 
Snit en pind
Put skumfidusen på den spidse ende af pinden, og rist den langsomt over gløderne. Skumfidusen er færdig, når den er lysebrun hele vejen rundt og flydende inden i. 
Tag en mariekiks, læg et halvt stykke pålægsschokolade på og put den ristede skumfidus ovenpå. 
Til slut lægger du den anden halvdel af pålægschokoladen ovenpå, og for at lukke sandwichen sluttes der af med endnu en mariekiks. 

 

Du kan også prøve at lave dine egne skumfiduser - helt fra bunden. Se opskriften her

Velbekomme

Check også...