How-to #Julekalender #Julegaver #Jul #December #Gaver

Lav dine egne gaver

Spejder.dk giver her idéer til hvad du selv kan lave og give i gave. 

Share this: 
By: Jens Thybo

Tørklædering 

Hvis der er en spejder i din familie, så er det en oplagt mulighed at lave en tærklædering i lædersnøre til personen (eller til dig selv). Det kræver lædersnøre og at man er fingernem og så en del øvelse. Find ud af hvordan her

Snit din egen kniv

At snitte sin egen kniv er en lang proces, man skal skaffe et et knivsblad, og træ. Det første man gør, er at sætte knivsbladet fast i sit stykke træ, og så snitte træet til at passe ind i hånden. Der findes mange gode bøger på biblioteket om hvordan man bedst laver sin egen kniv. 

Bestikposer

Hvem kan ikke bruge en ekstra pakkepose eller bestikpose? Fordelen ved at lave den selv er, at du kan lave den i den størrelse, du skal bruge. Og så har du mulighed for selv at pynte den. Det kunne for eksempel være med batik eller kartoffeltryk.

Lysestage

Den sidste gave idé er til dem, der ikke er spejdere. Du kan lave dine egne lysestager til fyrfadslys. Det du gør er, at tage en træstamme og borer et hul i stammen, som passer i størelsen på et fyrfadslys. Lad være med at bore mere end størrelsen på lyset, også i dybden. Slib hullet og stubben med sandpapir, så man ikke får slinter i fingrene, når man bruger din lysestage. Nu er der kun tilbage at pynte den, hvis du har lyst til det, for eksempel ved at male den. 

Check også...