How-to #Koge-trick #Vand #Sten

Kog vand med en sten

Den nemmeste måde at få rent vand på, er at koge det. Men hvad gør du, hvis du ikke har en metalbeholder til at koge vandet i? Svaret er faktisk; Brug en sten!

Share this: 
By: IndefinitelyWild

Kog vand med en sten:

Det skal du bruge:

  • Et bål (Og evnen til at tænde et bål)
  • Et eller andet som kan indeholde vand
  • En sten med en størrelse som passer til mængden af vand, du vil koge
  • Et eller andet der kan flytte stenen fra bålen til din vandbeholder (Fx to pinde)

Trin 1: Find vand

Jo renere dit vand er, jo bedre bliver dit produkt i sidste ende. Så prøv derfor at finde vand, der ikke er alt for mudret, og rens det for de klammeste ting, fx ved at filtrere det igennem din t-shirt eller noget andet, som kan bruges som filter.

Trin 2: Tænd bålet

Tænd bålet tæt på der, hvor du henter dit vand i tilfælde af, at du har brug for at koge mere vand, eller hvis din beholder ikke er transportabel.

Trin 3: Stenen!

Anbring stenene i bålet. Ved at bruge mere end en sten, har du altid en sten klar, hvis du vil koge mere vand.

Trin 4: Put stenen i vandet

Når stenen har hygget sig i bålet ca. 15 minutter, bør den være super varm og klar til at koge dit vand. Løft forsigtigt stenen ud af bålet, og put den ned i vandet. Vandet burde begynde at koge med det samme, og derved slå bakterierne i vandet ihjel. Når vandet er kølet ned, er det klar til at drikke. Hvis du har fundet dit vand i fx en mudderpøl, skal du nok ikke forvente, at vandet smager godt.

Oy!: Du bør ikke bruge sten på bålet, som har ligget i vand, da det kan få stenen til at eksplodere. Af samme grund bør du heller ikke bruge sten med tydelige revner.

Check også...