How-to #Snehule #How-to #Brejning Efterskole #Sne

5 tips til din snehule

Andreas, Rasmus, Peter og Aksel fra Brejning Efterskole giver dig 5 tips til, hvordan du laver den perfekte snehule.

Share this: 
By: Brejning Efterskole

Det er ret let at bygge en snehule, og pludselig kommer princippet ”iglo” i rækkevidde, og det ikke kun noget i Grønland. Snehulen isolerer udmærket, og det er en særdeles sjov oplevelse.

  1. Start tidligt og saml meget.

Sneen tager tid at samle, og den skal have en passende stor form. Efter et par timer har sneen ”sat” sig, og bliver stabil og let at grave ud. Snebunken skal gerne være så stort, at der plads til udgravningsfejl. Lav den 1 meter + jeres kropslængde.

  1. Tjek vejrudsigten

Ideen duer ikke, hvis det pludselig bliver tøvejr. Gerne en god omgang frost både dag og nat.

  1. Stik pinde i hulen

Stik gerne tynde pinde på ca. 25-30 cm. ind overalt udefra. Så når I graver indefra, og I møder en pind, ved I, at I ikke skal grave mere i den retning. Pas meget på, at væggen er tyk nok.

  1. Læg tæt, men ikke så tæt.

Kropsvarme er en god varmekilde og en makker kan betyde meget for temperaturen. Men hvis I ligger så tæt, at I ikke kan fx strække benene, kan man få krampe og andre ubehag. Samtidig skraber I også en masse sne ned i hovedet, når man vender sig. Drik også en masse vand inden og tis af, så I ikke dehydrerer eller skal ud midt om natten.

  1. Evt. lav en kuldekanal.

Hvis det er ekstra koldt, kan det være en ide at lave en kuldekanal i sneunderlaget. Grav, med en lille skovl, en rende (ca. 5 cm.) i midten som fører ud af hulen. Ligesom vand, falder kulden ned i kanalen og slipper ud af hulen. Pas på at I ikke ender med at ligge i den, så virker den jo ikke.

 

By: Brejning Efterskole

Check også...