Grej #grejtips #sovepose #Grej

Sovepose tips og tricks

Her er nogle små tips og tricks, der er gode at have med i baghovedet, når du skal sove i sovepose.

Share this: 
By: Jens Thybo Teltorden eller mangel på samme.

Pak dig ind!

Et godt basislag (undertøj) i uld er altid en god ide! Det kan du også kombinere med hue, handsker og sokker - det er nemlig hovedet, hænderne og fødderne, der afgiver mest varme, derfor vinder du meget ved at isolere de steder ekstra godt.

Varm noget mere – spis og drik noget mere

Isolering hjælper ikke meget, hvis ikke din krop generer noget varme, for så fryser du stadig. Sørg derfor for at være velernæret, det vil sige: Spis noget ordentlig mad, så din krop har noget at leve af i løbet af natten. Drik også rigeligt vand, for hvis din væskebalance ikke er i orden, vil din krop ikke producere nok varme. Det er faktisk ikke en dårlig ide at drikke en stor dunk vand lige inden, du skal i seng. Det kommer nok til at resultere i en lille nattetissetur, men det er det hele værd.

Vedligeholdelse

Når du nu har været ude og bruge en masse penge på en sovepose, vil du gerne have, at den holder længe. Med den rigtige behandling kan det også lade sig gøre. Det første tip er at undgå at vaske soveposen. For hver gang du vasker den, bliver den dårligere og dårligere til at isolere.

Hvis den skal vaskes så sørg for at gøre det rigtigt. Den skal for det første vaskes med det rigtige vaskemiddel og intet andet (meget vigtigt, at man ikke bruger skyllemiddel), og derefter har den også godt af at komme en tur i tørretumbleren (hvis det er en dunsovepose, er det et must). Men sørg altid for at undersøge grundigt, hvordan din sovepose skal vaskes, inden du går i gang. Spørg evt. I butikken.

Lagenpose

Det er en kæmpe fordel at anskaffe sig en lagenpose. En lagenpose gør flere ting: for det første ophober din sved sig i den og ikke i soveposen, og for det andet isolerer lagenposen også (nogen specielle lagenposer kan tilføje op til 11-15 grader i forhold til soveposens komforttemperatur). Når din lagenpose begynder at lugte, kan du bare vaske den – og ikke soveposen.

Du kan læse meget mere om soveposer i TRACK #13

Check også...