Grej #DIY #Paracord #Armbånd #Knyt #survival

Lav dit eget survival armbånd

Knyttet armbånd af faldskærmssnører

Uanset om du skal bygge bivuak, hænge vådt tøj op, lave en bue eller sætte fælder op, er der én ting, du helt sikkert får brug for: Snor! Paracord er tyndt, slidstærkt nylonreb, som oprindeligt blev brugt til faldskærme, og som viste sig også at være guld værd for den, der lander i ødemarken. Og selvom du ikke lige har en faldskærm med dig, kan du sagtens være beredt, når bare du har dit ca. 2,8 meter lange stykke paracord om håndleddet.

Materialer:

  • Ca. 3 meter paracord (nylonsnor)
  • Lukkemekanisme fx. små klikspænder eller Fiksfakseriets favorit: en minisjækel (kan købes på nettet og i velassorterede hobbyforretninger)

Sådan gør du:

1) Mål ud til længden af armbåndet ved at vikle snoren én gang rundt om dit håndled. Sørg for, at det ikke sidder for stramt. Fold snoren på midten og lav et slyngestik gennem den ene lås (hvis du vil bruge sjækel, så lav det rundt om en tændstik eller lign).

2) Træk de 2 løse ender gennem den anden lås (eller gennem den lukkede sjækel) og mål afstanden mellem låsene, så det passer med diameteren om dit håndled.

3) Sørg for at de to løse ender ligger parallelt på hver sin side af stykket mellem låsene.

4) Tag den venstre snor og træk den under de to midterste snore. Læg den hen over den højre løse ende.

5) Tag den højre løse ende og læg den over de to midterste snore. Træk den igennem løkken, som du lavede i venstre side. Stram knuden forsigtigt omkring de midterste 2 snore.

6) Gør det samme fra den modsatte side og forsæt dette mønster, så du hele tiden skifter fra side til side. Bliv ved til du når den låsen.

7) Tag de løse ender og træk dem gennem låsen.

8) Løft forsigtigt løkken i den sidste knude og træk de to ender igennem. Stram til, klip resten af og smelt enden med en lighter.

Share this: 

Check også...