Grej #Grej #grejtips #Stormkøkken #Kedel #Kelly Kettle #Trangia #Biolite #Jetboil

Kog vand i vildmarken

Kan du heller ikke få for meget grej, så se her hvilke alternativer der er til trangiaen, når du skal koge vand i vildmarken. 

Share this: 
To spejdere og en leder laver kaffe over Trangia på Spejdernes Lejr 2012

Den klassiske

Trangiaen kender vi nok alle, det er den ultimative klassiker inden for stormkøkkener. Udover pande og gryder i flere størrelser, findes der også en lille kedel til. Trangiaen findes både med gas- og spritbrænder. Den fylder meget, men tilgengæld kan den næsten også alt. Og så vejer den mindre end man skulle tro, hvis det er en af de nye letvægtsmodeller. 

Den minimalistiske

Jetboil er et af de nye skud på stammen. Den består af en beholder til vand, og en lille fod, som man sætter på gasflasken. Og det er det hele. Den kan koge vand på 40 sekunder. Og det er pænt hurtigt. Man kan godt få en lille gryde eller pande til, men den er nok bedst til pulvermad. 

Den med skorsten

Kelly Kettle er en irsk fiskers opfindelse. Det er en kedel, man sætter på en lille fod, hvor man fyrer op med små pinde, grankogler og lignende til et bål. I kedlen er der en lille skorsten, hvor man kan putte mere brænde ned. Ligesom Jetboil kan den koge vand helt vildt hurtigt, men er mest optimal til kaffe og pulvermad, men man kan købe ekstraudstyr så som grill og gryde til. 

Den der kan oplade telefonen

Biolite kom frem for nogle år siden. Ligesom med Kelly Kettle fyrer man op med små stykker brænde eller grankogler. Men modsat Kelly Kettle så har den ikke en indbygget kedel, det kan man dog købe til. Tilgengæld har den USB port, så man kan få opladet sin telefon midt i vildmarken. Og det er jo ret smart.

Check også...