Grej #grejtips #fortids-grej #Grej

Fortids-grejtips med Ötzi

Ötzi levede for mere end 5000 år siden, men det betyder ikke, at han gik ned på grej. Faktisk havde han helt styr på det!

Share this: 
SONY DSC

Det er ikke noget nyt, at mennesket er tosset med grej. Selv de for historiske mennesker gik nemlig ikke ned på udstyr.

I 1991 fandt man ved den italiensk-østrigske grænse ismanden Ötzi, en 5000 år gammel mumie. Hos Ötzi fandt man masser af grej, som har været med til at gøre hans liv meget nemmere og lidt mere lækkert. Måske kan du bruge nogle af Ötzi's grej-tips, hvis du en dag akut mangler et par sokker eller en vindtæt jakke.  

Jakke:

En vindtæt jakke er altid et hit! Ötzi brugte en kappe flettet og syet sammen af strå, som gav ham masser af beskyttelse mod vinden.

Sko:

Da Ötzi levede, var vandrestøvlen endnu ikke et opfundet. Men Ötzi gik ikke ned på grej, og havde derfor selvfølgelig vandtætte sko, som bar tegn på, at de var designet til at gå på sne med. Sålen på skoen var lavet af bjørneskind, og overdelen var lavet af en moderigtig blanding af hjorteskind og flettet træbark. 

Der går rygter om, at Ötzi's sko faktisk var så smarte, at der er planer om at sætte dem i produktion.

Sokker:

For 5000 år siden kendte man ikke til sokker, som vi gør i dag. Ötzi havde dog opfundet sin egen version af sokken, til at holde fødderne varme. Han havde viklet blødt græs omkring sin fod, der fungerede på samme måde som varme sokker.

Rygsæk:

Rygsækken er et must-have, så selvfølgelig havde Ötzi også sådan en. Den var dog ikke lavet af stof, men var nærmere et stativ af bøjede hasselkviste. 

Ötzi havde også en masse andet lækker grej, som fx en vild bue der var længere end ham selv, en varm hue af pels, skindbukser, en kobberøkse og en flintekniv.

Derudover var Ötzis krop dækket med 57 tattoveringer. Rimelig hård type!

Check også...