Fællesskab #Tricks til løb #Madpost #mad

Tips til madposten

På løb er den klassiske madpost altid et hit. Her får du tips og tricks til, hvordan du og din patrulje kommer helskindet igennem posten.

Share this: 
Spejder_Vilhelm Rothe

Sådan kommer du og din gruppe igennem madposten

Spejderne fra Niels Ebbesens Gruppe i Randers er blevet stillet en opgave. De skal på tid fremstille retten mørbradgryde og pandekager til dessert. De går med højt humør igang med arbejdet. ”Det er vigtigt at få tændt sit bål så hurtigt som overhovedet muligt”, bliver det fastslået. Mens nogle snitter spåner, og nogle kløver brænde, er de sidste allerede gået igang med madlavningen. ”I stedet for at alle laver bål, er det bedst, at nogle også går igang med maden.” Da bålet bliver tændt, venter spejderne med at sætte den første gryde på, da man skal bruge gløder og ikke flammer til et godt madlavningsbål. ”Det er vigtigt, at man hurtigst muligt sætter vand over, hvis man skal koge ris, pasta eller kartofler”

Hygiejne

På madposten skal I altid huske hygiejnen. Tit uddeles der point for hygiejne, så sørg for at have rene fingre, skær grønsager og kød på hvert sit skærebræt, og sørg for, at der ikke kommer urenheder i maden. Også når I serverer maden, skal I huske hygiejnen.

I kan på forhånd vælge, hvordan I vil gribe madposten an. Om I vil medbringe alt fra æggedeler til persillehakker, eller om I vil skære ned og klare jer med det mest nødvendige. Hvis du og din patrulje er nye i troppen, bør I nok overveje kun at have de mest nødvendige ting med. 

Husk altid:

  • 1 stk. kødkniv
  • 2 stk. urtekniv (lille kniv)
  • 2 stk. skærebræt (evt. lille og stort)
  • 3 stk. skåle
  • 2 stk. grydeskeer
  • Service til servering

TIP:

Hvis I virkelig vil spare på vægten, så tag foliebakker med i stedet for grydesæt - det sparer jer en masse vægt og de kan sagtens bruges til at koge mad i.]

Da spejderne fra Niels Ebbesens gruppe serverer deres mad, sker det med stor omhu: ”Det er en god idé at servere på en rigtig tallerken og ikke et light my fire”. Når I serverer maden, forklar så samtidig jeres tanker bag maden, og hvad I har lavet. Gør noget specielt for at få de sidste fedtepoint - det kunne eksempel være et glas cola til maden. Spejderne fik alt i alt leveret et super produkt, som smagte voldlækkert!

Med rådene fra Track kan du og din patrulje nu være sikre på at komme helskindet igennem madposten!

!!!

På YouTube kan du se den engelske spejderchef Bear Grylls sætte tænderne i noget, du nok aldrig kommer til at møde på madposten.

Check også...