Fællesskab #Hjemmeside #Gruppe #Gruppeweb

Tag magten over din gruppes hjemmeside

Ligner din gruppes hjemmeside noget fra dengang Aqua var kæmpestore, så får du her nogle fif til, hvordan du får grønt lys fra bestyrelsen, til at lave en hjemmeside der spiller.

Share this: 
Spejder_hjemmeside

Først skal du lige overtage hjemmesiden

Punchlines til at smide i hovedet på bestyrelsen:

Jeg kan lave en federe hjemmeside end jer, fordi…

  • Som storspejder har jeg en føling med, hvad der sker i gruppen og ved derfor, hvorfor det er sjovt at være spejder.
  • Jeg er vokset op med det der IT-pjat, så det virker som en naturlig del af mit spejderarbejde.
  • Jeg kan sælge spejder til resten af verden, fordi jeg er spejder.
  • Jeg brænder for at få flere spejderkammerater, og det er en effektiv måde at skaffe flere medlemmer.

Det tekniske

Gruppeweb er klart den letteste vej til en god hjemmeside – og det er gratis! Det er en løsning, som DDS tilbyder og som har den klare fordel, at den er bygget op til spejderbrug. Der er grensider, et tilmeldingssystem til ture, en kalender og andet lir, som er lige til at smide indhold ind i. Meget af det er bygget op i kendte programmer som Word, så langt de fleste burde være med.


Det med indholdet

  • Kontakt:

Man kommer langt med et billede af lederne, et telefonnummer og en mailadresse. Start med det. I er jo ikke ude på at gemme jer.

  • Nyheder:

Det er hjemmesiden, som sælger gruppen til ikke-spejdere. Derfor er det vigtigt at holde nyhedsboksen forholdsvis opdateret. Hver 14. dag ca. skal der helst ske noget nyt. Det kan være resultaterne fra den seneste divisionsturnering eller et billede fra et minimøde med en lille tekst til. Er du helt blank, så stjæler du bare noget fra dds.dk eller spejder.dk.

  • Billeder:

Gode billeder er det bærende element. Billeder fra møder og ture, som fortæller hvad spejder er, virker meget bedre end ord! Og et billede af en aktivitet siger meget mere end en opstilling foran hytten. Skriv også gerne en lille kommentar til billederne, så alle – også folk udefra – kan få en ide om, hvad der sker på dem. Husk lige at tjekke, om personerne på billedet har givet fototilladelse. Det spørger du bare din gruppeleder om.

  • Kalender:

Det er især kalenderen og andre praktiske oplysninger, som spejderne kommer ind på siden efter.

Du behøver ikke lave det hele selv

Inspiration, gode ideer og bud på, hvordan man ikke skal gøre, kan findes på andres gruppers hjemmesider. På spejder.dk/blivspejder er en oversigt over alle grupper og deres hjemmesider.

For nørderne

Der er jo tusind måder at lave hjemmesider på; Gruppeweb er bare én løsning. Men tænk på, om det er kræfterne og pengene værd at gå i gang med sit eget.

Husk

En hjemmeside skal vedligeholdes, ellers bliver den utroværdig og ligegyldig.

Læs mere og kom i gang på: help.gruppe.dds.dk

Vidste du at: Der sidder et udvalg af frivillige i DDS, som arbejder med korpsets hjemmesider? Kontakt redaktionen, hvis du vil vide mere.

Check også...